Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý večer,
dnes jsem ve škole dostal tento příklad: . Za úkol jsem ho měl rozložit. Já jsem ho po trochu delší době rozložil, ale mě by zajímalo, jestli by vás napadl nějaký jiný postup jak na to, (třeba i rychlejší a ekektivnější) - ale jde mi vlastně o jakýkoli postup.
Můj postup:
Můj první (ne uplně přesný) rozklad:
Ahoj,
Z toho tvého prvního rozkladu je zřejmé, že jedním kořenem je 1, tak to stačí vydělit (y-1), pak dostaneš kvadratický polynom a ten rozložíš.
Jinak Hornerovo schéma.
↑ Hanis: Aha, no, my jsme se zatim kvadratický polynom neučili. Jelikož jsem v prvním ročníku, tak si vlastně opakujeme učivo z 9. třídy, ale to učivo děláme těžší. Profesorka nám napsala pár příkladů na tabuli s komentářem, že tento příklad je těžší. Ale každopádně děkuji, já se už na ten kvadratický polynom podívám i ted, alespon nakousnu : ).
↑ ((:-)): Jejda, pravda. Já tam mám uprostřed počítání omylem zpokírovanou nějakou část 2x. Děkuji : ).
↑ Vladislav97:
Ahoj.
Neviem, o čom hovoríš... :-)
Zobrala som Tvoj riadok výpočtu a rozkladala ďalej trochu iným postupom - no ale želám všetko dobré, nech sa Ti darí.
↑ ((:-)): Jo takhle, už to vidim. Děkuji taky moc: ). Já jsem tam totiž měl jeden delší řádek, z toho důvodu, že tam byli zkopírovány dva, ale pak jsem to editoval.