Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím, nemůžu se dopracovat ke konvexnosti a konkávnosti u této fce. Nevím jestli mám chybu v druhé derivaci nebo jinde. Inflexní bod mi vyšel v 0,0 ale řekl bych že bude i v -1,0 a 1,0 ... ale nemůžu se k tomu dopracovat. Díky

↑ Filla.x:
Tak napiš jak jsi postupoval a když tak najdeme chybu

↑ Filla.x:
Tak to tady rozepiš podrobně, jak jsi derivoval a najdeme chybu

↑ Filla.x:
Budu upravovat jen čitatel.
Vytknu
a zůstane 
po roznásobení
a z toho ten výsledek.
Tož tak to vyšlo mně, ale jsem taky omylnej.
K těm stacionárním bodům.
Má paměť už tak daleko nesahá, já to řešil tak, že když přechází z konv na konk tak ano, když ne tak ne, ale myslím že o tom rozhoduje třetí derivace. Jinak si myslím, že to nastuduješ v nějaké literatuře
↑ Filla.x:
Už mi to asi docvaklo xD .. teďka bych potřeboval jen, jestli by mi někdo nedokázal říct, že to mám správně ;)
Inflexní body budou:![kopírovat do textarea $[-\sqrt{3};\frac{2\sqrt{3}}{4}]$](/mathtex/7f/7fae66dd2ea649d6ed8547c2572894fe.gif)
![kopírovat do textarea $[\sqrt{3};\frac{-2\sqrt{3}}{4}]$](/mathtex/de/de614d9bd7c28629af1cbf176e8876da.gif)
![kopírovat do textarea $[0;0]$](/mathtex/05/05bd7560810046e165a19a493f2d24da.gif)
Funkce bude konkávní na intervalu
,
Funkce bude konvexni na intervalu
,
↑ Filla.x:
Zdravím,
také mi tak vyšlo (jen jsem nekontrolovala hodnoty funkce ve vypočtených bodech), pro řešení nerovnic (znaménka 2. derivace) jsem použila Wolfram. Pro podrobnou kontrolu můžeš používat nástroje úvodního tématu sekce VŠ, doporučuji MAW. Případně se ještě ozvi, pokud nějaká nesrovnalost.
Stránky: 1