Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
řeším dva příklady s tímto zadáním a nejsem si jistý svým postupem.
Zadání vypadá takto:
a moje řešení je následující:
Odkaz na obr.
Doufám, že je to k přečtení... Můj problém je, že si nejsem jistý u prvního příkladu maximem a infimem. Pak bych se ještě chtěl zeptat, jestli toto moje řešení je úplné, jestli ještě není třeba dále něco počítat... jestli to tedy vyhovuje zadání a jako poslední bych měl dotaz, kdy je potřeba počítat limiu v těchto příkladech, protože v sešitě jsem jí u podobných příkladů někde viděl a někde neviděl vypočtenou a tedka jsem z toho docela zmatený, takže pokud se najde nějaká dobrá duše, tkerá mi pomůže, budu moc vděčný. Děkuji :)

↑ r.zelenka:
Dle mého je první příklad oscilující, jelikož se pravidelně mění znaménko a je omezená v intervalu (-3;3), protože od trojky vždy něco odčítám, takže trojky to nikdy nedosáhne)

↑ r.zelenka:
U druhého příkladu opět osciluje, hodnoty se postupně přibližují k nule. Omezená je tedy prvním a druhým členem, kde v prvním máš zřejmě chybu, protože (-1) na nultou je +1. Ohledně těch limit se snad přihlásí někdo jiný
Stránky: 1