Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim, prosím vás potřeboval bych, jestli by mi tu někdo z vás nehodil postup, jak se došlo k výpočtu těch členů, nevím, kde mám začít, zkoušel jsem všemožné, prosil bych nějaký nejjednodušší postup, v příloze příklad... děkuju..
forum.matweb.cz/upload/808-pc3da3du.gif
Mno potřeboval bych zjistit, jak autor došel k těm výsledkům, takže jak by vypadala ta matice, ale kolega mi sem hodil tutorial, takže to snad zvládnu sám, ale lepší bude, teda jestli máš chvilku, že by ses mi na to raději mrknul ?
Zdravím :-)
forum.matweb.cz/upload/808-pc3da3du.gif
porovnáváš koeficienty u jednotlivých mocnin x,
například: nalevo máš 1* x^3 napravo (A+C)* x^3, z toho plyne, že 1 = (A+C)
Hledáš neznamé A, B, C, D (řešení soustavy rovnic metodou sčítací, dosazovací ...).
OK?
↑ dex:
Když už to mšá takhle rozházené (nekontroloval jsem, takže pouze navazuji v důvěře správnosti tvého posupu), tak z toho vytvoříš soustavu rovnic, kde budeš mít rovnice těch částí, které jsou u neznámé se stejným stupněm exponentu (viz. níže)
Dále řešíš soustavu rovnic, ok?
Je to tak, akorát, že jsem v zadání zapomněl na: (Cx+D)*x^2
ale s tím se nepočítej, s tímhle jsi mi pomohl, mně nenapadlo to porovnávání, já jsem totiž porovnával i x^2 s x^3, prostě jssem byl zlblej a ono je to takhle jednoduchý, děkujuu ti ... :)
Stránky: 1