Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj potřebovala bych zase pomoct tenktokrát s oblastí kmitání:
Části kmitá harmonicky s úhlovou frekvenci
rad/s . V čase t0=0 s má výchylka částice z rovnovážné polohy velikost u(t0)=0,25 m, velikost rychlosti je v t0 1 m/s. Určete velikosti výchylky, rychlosti a zrychlení částice v okamžiku 
Nevim co dělám blbě ale vychází mi to furt nula což je blbost.... :( asi bych potřebovala na fyziku někoho na doučování? Nehlásí se někdo z Libereckýho kraje????
Děkuji za každou reakci
↑ lecopivo:
Děkuju ale moc to v tom pořád nevidim :( rovnice znám ale nevim jak se dopracovat k výsledku že výchylka v čase 2,4 s je 0,2 nebo 0,29 metrů?
↑ lecopivo:
jo tak už jsem na to příšla :D ale nevim jestli to nedělám zbytečně složitě... nejdřív jsem si vypočítala amplitudu v čase t 0 a počáteční fázy... amplituda vyšla 0,35m a počáteční fáze 0,78 rad... a pak jsem to dosadila do rovnic v čase t1 = 2,4 s .... výchylka vyšla 0,2, rychlost 1,15 m/s, a zrychlení 3,12 m/s2 .....