Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, mohl by někdo poradit, jak vypočítat úhel mezi Y1 a Y2 v souřadnicovém systému?
Znám vše [x1, y1] a [x2, y2]
Díky :-)
↑ ((:-)):
Ahoj, asi jsem ten dotaz špatně položil.
V souřadnicovém systému mám přimku, která je reprezentována 2 body Bod A [x1, y1] Bod B [x2, y2].
Teď to jde vypočítat?
EDIT: Viz obrázek
A= [neco, neco] B = [neco, neco]
↑ Arabela:
Díky, to je přesně ono !:-)
Tak jsem to zkoušel a občas se mi zdá že to počítá blbosti.
Funguje to pro všechny ,,kvadranty,, kruhu?
↑ PanTau:
body A, B ležia v I.kvadrante; bolo by dobré, keby tomu odpovedal aj obrázok... (v "hodinkovej" terminológii ja I.kvadrant od 12.hod. do 3.hod., II. kvadrant od 9.hod. do 12.hod., III.kvadrantod 6.hod. do 9.hod., IV.kvadrant od 3.hod. do 6.hod.)
V tomto prípade x1=2,y1=2, x2=4, y2=4.

↑ Arabela:
Již se mi to povedlo vypočítat, já hlupák mačkal na kalkulačce něco jiného(jen tan).
Já mám však souřadnicový systém já který začíná vlevo nahoře. Pak to je správně nakreslené..?
Díky,
dělám totiž úkol na programování.
Vykreslím kótu, a hodnotu umístím nad ní, pokud však kóta není vodorovná, musím hodnotu natočit, a o to se snažím, nicméně, se to pořád nějak divně točí, ale to už není matematickej dotaz.
Grrrrr