Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den.
Jsem tu nový tak ještě nevím jak a co mám psát ale snad je to takto v pořádku. Přihlásil sem se do matematické soutěže ale nastal problém všechny příklady sem vypočítal ale je tu jeden se kterým si nevím rady:
Z opačných konců trasy Budějovice- Brno proti sobě vyjely dva automobily. Každý z nich projel celou trasu stálou rychlostí,rychlejší byla v cíli o 50 minut dříve. Na trase se automobily minuly právě po jedné hodině patnácti minutách a dvaceti devíti sekundách jízdy.Jakou rychlostí jel každý z nich?
p.s. záměrně jsem změnil místa a prostředky ale zadání je stejné. podle mne je to blbost protože když tam nemám vzdálenos tebo jakoukoli rychlost tak ji přece nemůžu určit z času... nebo se pletu?
Děkuji všem co mi odpoví.
↑ Armagedon:
Pokud je to příklad z matematické soutěže , pak ti může někdo jenom naznačit postup.Já bych doporučovala nakresli si situaci úlohy a potom bych si vyjádřila jednotlivé úseky a časy jednotlivých automobilů.

↑ Armagedon:
Můžeš nám prosím říct, co je to za soutěž a kde najdeme zadání? Rád bych viděl originál.

↑ Armagedon:
Nenapsal jsi celé zadání.
Z opačných konců trasy České Budějovice – Veselí nad Lužnicí proti sobě vyjely dvě koněspřežky. Každá z nich projela celou trasu stálou rychlostí, rychlejší byla v cíli o 50 minut dříve. Na trase se koněspřežky minuly právě po jedné hodině patnácti minutách a dvaceti devíti sekundách jízdy. Jakou rychlostí jela každá z nich?
Vysvětli slovo koněspřežka.
Zjisti vzdálenost České Budějovice – Veselí nad Lužnicí po železnici.
Vyřeš úlohu.
Smíte používat atlas?

http://gymlovo.webskoly.cz/Souteze/KOUM … fault.aspx
Stačilo dát koumák do českého googlu a hned první odkaz.

↑ Armagedon:
Co mám zkoušet? Jestli smíte používat atlas, tak víc snad napovědět nemůžu, jestli ne, tak nevím.