Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosim nutne potrebuji pomoct. Nahlasila jsem se do predmetu, ktery nemohu bez pomoci matikaru dokoncit. Tezsi cast meho ukolu je: Z menší části kruhové výseče s tupým středovým úhlem θ vystřižené z papírového kruhu o poloměru r je zhotoven kužel. Vyjádřete objem tohoto kužele pomocí r a θ. A pomocí substituce x =θ/2
vyjádřete objem kužele jako funkci proměnné x.
Zdravím,
přesunula jsem Tvé téma do SŠ, kam patří. Zkus, prosím, přidat obrázek k zadání (stačí z Malování, vložit pomocí Upload obrázku pod oknem zprávy), vzorec pro výpočet objemu kuželu a rozbor zadání. Děkuji.
↑ Honzc:
Tazatelka píše: "Z menší části kruhové výseče s tupým středovým úhlem θ ... "
Pak by se mělo asi vycházet z toho, že vrcholový úhel u rozvinutého pláště kužele nebude
což dá podle mne trochu jiný výsledek:
, tj. v podstatě ve výsledku x-->1-x).
Doplněno:
Příspěvek je bezpředmětný - popletl jsem si úplně základní pojmy - tupý a vypuklý úhel.
↑ Jj:
Zdravím,
řekla bych, že tupý úhel je do 180 stupňů, tedy výsek s tupým úhlem bude menší "část z kruhu" (ale ještě se podívám do definice tupého úhlu (v knize Poláka).
↑ bandik:
k postupu se nejlépe dopracuješ, pokud začneš si kreslit obrázek a nad úlohou uvažovat. Jak jsem pochopila - usiluješ o VŠ titul , tak, prosím, alespoň trochu se snaž. ↑ Honzc: předpokládám, že snaha bude podpořena dostatečným prostorem pro snahu, ale ne poskytováním hotových výsledků.
Ale však já se neměním :-) Zdravím.
↑ Jj:
není za co, čtení Poláka bylo i pro mne k užitku - např. pojmy "kosý" a "dutý" úhel jsem snad ani neslyšela používat. Na hlavním webu není.
Zdravím.