Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj dělala jsem si test 2013.Mohla bych poprosit o kontrolu jestli to jde i takto počítat?Hl.jestli si tam můžu dosadit libovolnou výšku.Výšku celého válce jsem zvolila 4
Dřevěný domeček je sestaven z krychle a pravidelného čtyřbokého jehlanu.Délka hrany krychle je stejně dlouhá jako výška jehlanu.Domeček je vtěsnán do plechovky tvaru válce s vnitřním průměrem podstavy
.Jaký objem má domeček?
objem válce:

Zdravím,
opravila jsem Tvůj TeX zápis (2 řádky V, V na začátku), původní zápis je v hide - souhlasí všechno?). Úloha je odsud, odkazem z úvodního maturitního tématu - je dobré přidávat odkaz, aby bylo jasné, že téma je využíváno.
jestli si tam můžu dosadit libovolnou výšku.Výšku celého válce jsem zvolila 4
To bohužel nemůžeš - jednotlivé rozměry spolu souvisí (dle zadání), vlastní volbou rozměru celé zadání narušíš. Řešení v odkazu se "nelíbilo"? Děkuji.
Děkuji moc řešila jsem to podobně akorát že jsem to nedala hned k sobě.Já se právě nechtěla koukat na postup protože když člověk ví jak se to má dělat tak už je to jednoduché ale ted vidím že s tou výškou je to blbost když jsem měla zadaný ten průměr neboli úhlopříčku:) Děkuji moc