Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
dobrý.
Mám zadane prikladu, ktore znie: vysetrit priebeh funkcie::
y=x(e^\frac{-x^2}{2}) dufam, ze je to takto napisane spravne
Mohli by ste mi poísa? podrobnejší postup druhej derivácie tejto funkcie??? :::
urobil som prvú deriváciu funkcie , ktorá je
y´=(e^(\frac{-x^2}{2}))(1+x^2)
A potreboval by som to dát do druhej derivace. Mohli by ste mi to popisat troska podrobnejsie???,
Dakujeem
hlupucky napsal(a):
dobrý.
Mám zadane prikladu, ktore znie: vysetrit priebeh funkcie::
y=x(e^\frac{-x^2}{2}) dufam, ze je to takto napisane spravne
Mohli by ste mi poísa? podrobnejší postup druhej derivácie tejto funkcie??? :::
urobil som prvú deriváciu funkcie , ktorá je
y´=(e^(\frac{-x^2}{2}))(1+x^2)
A potreboval by som to dát do druhej derivace. Mohli by ste mi to popisat troska podrobnejsie???,
Dakujeem
Zdravim,
Je toto tve zadani a vysledek???

Pokud jsem dobre pochopila zadani, tak pak by 1.derivace mela vypadat takto (jine znamenko):
Ale nejsem si tak uplne jista, zda jsem spravne rozlustila tvuj zapis zadani
(pokud to budes zapisovat v TeXu, tak nejdriv klik na obdelnicek TeX dle pod oknem zpravy a pak svuj vyraz dej mezi zavorky - nabo zkus tu moji zpravu pouzit jako citat a podivej, jak ten zapis bude vypadat - to si troufam moc, takove rady :-)
Az se domluvime na zneni zadani, urcite bude i druha derivace :-)
hlupucky napsal(a):
ano, dakujem za setko.
Potreboval by som uz len inflexne body IB a budem mat setko. A este asi potrebujem limitu na zaciatku a na konci definicneho oboru, ale neviem, ci to mam pre tuto funkciu ratat.
Inflexne body ze zapisu pro druhou derivaci najdes snadno - je to soucin, akorat pozor na zavorku - tam je rozklad, ale to uz jsme rikali :-)
Definicni obor mas R, budes muset dosetrit chovani na +oo, -oo, asymptoty take :-)
Tak hodne zdaru :-)