↑ voskrzle:
Ahoj,
musíš určit definiční obor, stacionární body první a druhé derivace atd. Kam jsi došel?
↑ martisek:Ahoj,
definiční obor, sudost a lichost, nulové body (0 - ta už je mimo D(f) a 1) mám. Pak jsem z první derivace chtěl určit stacionární body a vyšlo 0 a
, což mi přišlo divné, ale pokračoval jsem. V tomto bodě mi na základě druhé derivace vyšlo lokální minimum. Inflexní bod byl
. Pak jsem se pokusil o směrnice, případně něco nakreslit, ale už jsem nevěděl..
↑ voskrzle:
Zatím dobře, a už to skoro máš.
Ještě ti zbývá udělat:
1. Abys věděl odkud funkce "vychází" tak udělej

Mělo by ti vyjít

↑ Honzc:
Takže graf vypadá nějak takto: Začíná kousek od [0;0] a klesá až do bodu [
;
]. Mezitím ale máme inflexní bod [
;-1,6]. Do tohoto bodu je funkce konkávní, pak už všude konvexní. Od lokálního minima už potom roste, osu x překročí do kladných hodnot v bodě 1. A pak už jen roste.
Je to správně?
Ale ten začátek mi přijde zvláštní. Když se graf limitně blíží k nule, je to většinou tak, že se nakreslí, jakoby pokračoval dále a pořád se přibližoval. Tady to ale nejde, protože se má limitně blížit k bodu [0;0]. Takže ho prostě nakreslím kousíček před tímto bodem?
Doufám, že tento dotaz není matoucí.
Každopádně moc děkuji za dosavadní pomoc.
↑ voskrzle:
To co píšeš je dobře, jenom se mi zdá, že máš špatně y-ovou souřadnici inflexního bodu (měla by být přibližně -0.3734)
K tomu bodu v počátku (odku vychází funkce)
Ten bod, který nepatří už do toho grafu se většinou kreslí jako nevyplněné malé kolečko.
Tedy v počátku souřadnic (0,0) uděláš malé nevyplněmé kolečko a od něj už normálně graf té funkce.
Třeba takto podobně