Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
příští týden budu dělat přijímací zkoušky na FIT ČVUT, ale jedna věc mi trochu vrtá hlavou. Díval jsem se na vzorové testy (http://www.fit.cvut.cz/sites/default/files/pr_test.pdf) a nemůžu se trochu zbavit dojmu, že na takovou školu jsou ty přijímačky poněkud lehké, přitom ve směrnicích děkana k přijímacímu řízení k tomu, co bychom na přijímačku měli umět, je těch věcí mnohonásobně víc. Byly takovéto přijímačky i minulé roky (2010, 11, 12) nebo to, co se pokládá za vzorové testy se obtížnostně o dost liší od zkoušek naostro? Díky za odpovědi, jsem z těch přijímaček dost vyklepanej. Nevím, co přesně čekat.
Nejspíš to bude tím, že přijímací zkoušky budou v duchu dobrých tradic ČVUT spíše formalitou, která odfiltruje spíše skutečná vemena (slušnější výraz mě nenapadá). Skutečnou selekcí bude až první ročník.
↑ d0raz:
Mně se zdá, že my (FSI VUT v Brně) máme přijímačky přece jenom trochu těžší - minimálně je tam širší záběr (logaritmy, goniometrické, exponenciální fce včetně rovnic, komplexní čísla, něco z geometrie). Ale i u nás to slouží, jak píše ↑ Formol: opravdu jen k selekci zcela beznadějných případů. Ten, kdo se k nám dostane, ještě zdaleka nemá vyhráno...