Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 06. 2013 03:47 — Editoval d0raz (06. 06. 2013 03:49)

d0raz
Zelenáč
Reputace:   

FIT ČVUT - Přijímací zkouška

Zdravím,

příští týden budu dělat přijímací zkoušky na FIT ČVUT, ale jedna věc mi trochu vrtá hlavou. Díval jsem se na vzorové testy (http://www.fit.cvut.cz/sites/default/files/pr_test.pdf) a nemůžu se trochu zbavit dojmu, že na takovou školu jsou ty přijímačky poněkud lehké, přitom ve směrnicích děkana k přijímacímu řízení k tomu, co bychom na přijímačku měli umět, je těch věcí mnohonásobně víc. Byly takovéto přijímačky i minulé roky (2010, 11, 12) nebo to, co se pokládá za vzorové testy se obtížnostně o dost liší od zkoušek naostro? Díky za odpovědi, jsem z těch přijímaček dost vyklepanej. Nevím, co přesně čekat.

#2 06. 06. 2013 07:17

jirkaa007
Reputace:   

Re: FIT ČVUT - Přijímací zkouška

Ahoj, nemáš někde k těmto příjmačkam nějaké postupy výpočtů, jak se dělají atd? Případně nemohl by si je prosím oskenovat nebo nafonit a hodit jsem link ? předem díky za pomoc

#3 06. 06. 2013 07:48

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

Nejspíš to bude tím, že přijímací zkoušky budou v duchu dobrých tradic ČVUT spíše formalitou, která odfiltruje spíše skutečná vemena (slušnější výraz mě nenapadá). Skutečnou selekcí bude až první ročník.

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

#4 09. 06. 2013 23:43

martisek
Škola: MU Brno
Pozice: učitel, FSI VUT v Brně
Reputace:   52 

↑ d0raz:

Mně se zdá, že my (FSI VUT v Brně) máme přijímačky přece jenom trochu těžší - minimálně je tam širší záběr (logaritmy, goniometrické, exponenciální fce včetně rovnic, komplexní  čísla, něco z geometrie). Ale i u nás to slouží,  jak píše ↑ Formol: opravdu jen k selekci zcela beznadějných případů. Ten, kdo se k nám dostane, ještě zdaleka nemá vyhráno...

Wolfram ani jiný chemický prvek matematiku nenaučí.

Zápatí