Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 06. 2013 03:47 — Editoval d0raz (06. 06. 2013 03:49)

d0raz
Zelenáč
Reputace:   

FIT ČVUT - Přijímací zkouška

Zdravím,

příští týden budu dělat přijímací zkoušky na FIT ČVUT, ale jedna věc mi trochu vrtá hlavou. Díval jsem se na vzorové testy (http://www.fit.cvut.cz/sites/default/files/pr_test.pdf) a nemůžu se trochu zbavit dojmu, že na takovou školu jsou ty přijímačky poněkud lehké, přitom ve směrnicích děkana k přijímacímu řízení k tomu, co bychom na přijímačku měli umět, je těch věcí mnohonásobně víc. Byly takovéto přijímačky i minulé roky (2010, 11, 12) nebo to, co se pokládá za vzorové testy se obtížnostně o dost liší od zkoušek naostro? Díky za odpovědi, jsem z těch přijímaček dost vyklepanej. Nevím, co přesně čekat.

#2 06. 06. 2013 07:17

jirkaa007
Reputace:   

Re: FIT ČVUT - Přijímací zkouška

Ahoj, nemáš někde k těmto příjmačkam nějaké postupy výpočtů, jak se dělají atd? Případně nemohl by si je prosím oskenovat nebo nafonit a hodit jsem link ? předem díky za pomoc

#3 06. 06. 2013 07:48

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

Nejspíš to bude tím, že přijímací zkoušky budou v duchu dobrých tradic ČVUT spíše formalitou, která odfiltruje spíše skutečná vemena (slušnější výraz mě nenapadá). Skutečnou selekcí bude až první ročník.

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

#4 09. 06. 2013 23:43

martisek
Škola: MU Brno
Pozice: učitel, FSI VUT v Brně
Reputace:   52 

↑ d0raz:

Mně se zdá, že my (FSI VUT v Brně) máme přijímačky přece jenom trochu těžší - minimálně je tam širší záběr (logaritmy, goniometrické, exponenciální fce včetně rovnic, komplexní  čísla, něco z geometrie). Ale i u nás to slouží,  jak píše ↑ Formol: opravdu jen k selekci zcela beznadějných případů. Ten, kdo se k nám dostane, ještě zdaleka nemá vyhráno...

Wolfram ani jiný chemický prvek matematiku nenaučí.

Zápatí