Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Pokusím se tedy v rámci pravidel. Nebyl jsem u probírané látky a dostal jsem práci na pondělí pro uzavření klasifikace, a mám zadané podobné přílady, které budou v testu potřeboval jsem je pomo vyřešit abych se od se snažil postup pochopit tak to asi nejde. Mám tento příkalad tedy:
"Vypočtěte objem V koule o poloměru 4,5cm."
Vzorec vím že je: 
No a teď se vžy zaseknu a nevím jak dál :-( Pokud se nepletu tak \pi je 3,14 no víc nedám díky za pomoc

↑ trakend:
To si z nás snad děláš srandu.
Ty na střední škole neumíš vynásobit:
4,5*4,5*4,5*4*3,1415926*1/3
↑ trakend:
Ano. Ale uveď správné jednotky.
Všechny tvé příklady jsou snad myslím na pouhé dosazení do vzorce.
↑ trakend:
No údaj že objem je 381,7 je hezký, ale v jakých jednotkách?
v milimetrech, centimetrech, metrech...to je dost rozdíl.
↑ trakend:
Ano, ale to je potřeba také uvést. Jinak ti vyučující výsledek neuzná.
Tak děkuji vám za pomoc objem a povrch zvládám i polepu zkoušel jsem si zpočítat další příklady. Stačí opravdu znát jen vzorečky a dosadit, ale teď si nevím rady s úlohou 4.
4) Vypočtěte, jak dlouhou hranu musí mít krychle, aby měla objem jako koule z př. 1), tedy o poloměru 4,5cm.
Výsledek byl 381,7^{3}
Tak mě pomožte nějak nakopnout díky předem snad to v pondělí dám :D
↑ trakend:
:-) tak vidíš. Pro nové úlohy je lepší si zakládat nové téma.
4) Vypočtěte, jak dlouhou hranu musí mít krychle, aby měla objem jako koule z př. 1), tedy o poloměru 4,5cm.
V této úloze porovnáš 2 objemy Objem krychle=Objem koule. Hodnotu objemu koule jste již počítali, tedy můžeš použit:
(cm^3) nalevo potřebuješ napsat objem krychle s neznámou hranou
a tuto hranu vyjádřit vyjádřit. Pokud se nepodaří dokončit, tak si založ nové téma. Děkuji.
↑ trakend:
:-) OK, založ a toto označ za vyřešené.