Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Nezlobte se, že obtěžuji, ale právě jsem publikoval keš Ryby http://coord.info/GC4MJVQ. Určitě se najde nějaký nepoctivec, který tuto úlohu dá sem k vyřešení ostatním (jak nedávno tu o objemu sudu...). Moc prosím, neprozrazujte ani náznakem řešení ani neuvádějte žádné jméno. Děkuji.
Jelena - náhrada velkých písmen v názvu + odkaz na úlohu o sudu.
↑ ladislavappl:
Zdravím Vás, trošku jsem opravila úvodní příspěvek a přidala odkaz na Nástěnku - levý horní roh fóra. Doufám, že kolegové výzvu uvidí a budou respektovat.
--------------------------------------------------------------------------
Obecně k úlohám z Geocachingu - mohli bychom považovat za soutěžní a zařadit do obdobného režimu, jako Olympiády apod., ale to se těžko až nemožně podaří uhlídat. Tedy za sebe - spíš konkrétně upozornit, kterou úlohu byste nechtěl vidět zde v debatě (případně potom vyhlásit "Pohov" a povolit rozbor - máme pohodlnější prostředky pro matematické zápisy např.)
Co kolegové? Děkuji.

↑ jelena: ↑ ladislavappl:
Jako aktivní kačer se taky vyjádřím, tedy pokud mohu.
Chápu, že každý owner chce, aby jeho mysterky každý vyluštil sám. Ale je nutné si uvědomit, ať už jde o jakoukoliv vědu, že to nemusí být v silách všech (typicky IT mysterky, mysterky vyždující vyšší znalosti matematiky než běžná středoškolská matematika).
Já za sebe podporuju pomoc při řešení, příjde mi to lepší než si říct někomu o souřadnice nebo se nechat na místo dovédst. Ale to je opět otázka názoru, každý může mít jiný, ale to už patří na žumpu.
Ohlídat řešení všech keší nemůžeme a říct "tyhle se tu řešit nesmí" mi příjde hloupé. Podle dobrých rad by tazatel neměl hned dostat odpověď, ale návod, jak řešit, ale ani to není v našich silách.
Pokud nechceš, aby si kačeři chodili pro rady sem, dej třeba do listingu větu o tom, že rád poradíš. Například na konec něco ve smyslu "Děkuji, že ses dočetl až sem. Pokud si nevíš s řešením rady, obrať se na mě, rád ti pomůžu."
OT: Kdo byl o víkendu v Praze na GCF a GPS MAZE? :)
↑ janca361:
Zdravím,
s účasti na 2 nalezených cache a na 1 nenalezené asi moc aktivní nejsem (abych pravdu řekla, mne to zas moc neoslovilo a trochu mám obavy z hygieny, když se něco někde povaluje - no to se dá případně ošetřit hygienickým ubrouskem. Ale kolega ↑ ladislavappl: snad zanechává i nějaké poživatiny, to bych určitě nedoporučovala :-)
K diskusi v tématu - kolegovi rozumím tak, že nechce, aby "Určitě se najde nějaký nepoctivec, který tuto úlohu dá sem k vyřešení ostatním" a úlohu uvedl konkrétně - potom není problém umístit takovou výzvu kolegy z fóra pro ostatní.
janca361 napsal(a):
Já za sebe podporuju pomoc při řešení,
také není problém v rámci místních pravidel a přesně tak, jak jsi napsala (jen bych u konkrétní odkázala na výzvu kolegy, ať s ním třeba dotyčný probere přes jiné kanály):
Ohlídat řešení všech keší nemůžeme a říct "tyhle se tu řešit nesmí" mi příjde hloupé. Podle dobrých rad by tazatel neměl hned dostat odpověď, ale návod, jak řešit, ale ani to není v našich silách.
OT: Kdo byl o víkendu v Praze na GCF a GPS MAZE? :)
:-) já jsem nebyla - minulý víkend jsem byla na věži zde a příští víkend budu na věži tam (to není běžně zpřístupněno - ale bude)

↑ ladislavappl: Mám takový problém, zkoušel jsem to vyřešit a jsem si na 100% jistý že to mám správně, ovšem když dosadím čísla z výsledku do souřadnic ke kontrole na strance http://geocheck.org/geo_inputchkcoord.p … a9&e=1 tak mi to hlásí že to není spravné
Fakt mě to štve ... :) , rád bych tedy věděl zdali je to chyba webu nebo si ze mně někdo dělá srandu nebo je to mnou ... .
Četl jsem že někteří lidé z podobných problému zešíleli ...