Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 09. 2013 22:24 — Editoval jelena (07. 09. 2013 14:00)

ladislavappl
Zelenáč
Škola: FVL UK
Pozice: lékař v důchodu
Reputace:   

Úloha o rybách (geocaching) - prosba!

Nezlobte se, že obtěžuji, ale právě jsem publikoval keš Ryby http://coord.info/GC4MJVQ. Určitě se najde nějaký nepoctivec, který tuto úlohu dá sem k vyřešení ostatním  (jak nedávno tu o objemu sudu...). Moc prosím, neprozrazujte ani náznakem řešení ani neuvádějte žádné jméno. Děkuji.

Jelena - náhrada velkých písmen v názvu + odkaz na úlohu o sudu.

#2 07. 09. 2013 14:19

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Úloha o rybách (geocaching) - prosba!

↑ ladislavappl:

Zdravím Vás, trošku jsem opravila úvodní příspěvek a přidala odkaz na Nástěnku - levý horní roh fóra. Doufám, že kolegové výzvu uvidí a budou respektovat.

--------------------------------------------------------------------------
Obecně k úlohám z Geocachingu - mohli bychom považovat za soutěžní a zařadit do obdobného režimu, jako Olympiády apod., ale to se těžko až nemožně podaří uhlídat. Tedy za sebe - spíš konkrétně upozornit, kterou úlohu byste nechtěl vidět zde v debatě (případně potom vyhlásit "Pohov" a povolit rozbor - máme pohodlnější prostředky pro matematické zápisy např.)

Co kolegové? Děkuji.

#3 10. 09. 2013 20:19

janca361
.

↑ jelena: ↑ ladislavappl:
Jako aktivní kačer se taky vyjádřím, tedy pokud mohu.
Chápu, že každý owner chce, aby jeho mysterky každý vyluštil sám. Ale je nutné si uvědomit, ať už jde o jakoukoliv vědu, že to nemusí být v silách všech (typicky IT mysterky, mysterky vyždující vyšší znalosti matematiky než běžná středoškolská matematika).
Já za sebe podporuju pomoc při řešení, příjde mi to lepší než si říct někomu o souřadnice nebo se nechat na místo dovédst. Ale to je opět otázka názoru, každý může mít jiný, ale to už patří na žumpu.
Ohlídat řešení všech keší nemůžeme a říct "tyhle se tu řešit nesmí" mi příjde hloupé. Podle dobrých rad by tazatel neměl hned dostat odpověď, ale návod, jak řešit, ale ani to není v našich silách.
Pokud nechceš, aby si kačeři chodili pro rady sem, dej třeba do listingu větu o tom, že rád poradíš. Například na konec něco ve smyslu "Děkuji, že ses dočetl až sem. Pokud si nevíš s řešením rady, obrať se na mě, rád ti pomůžu."

OT: Kdo byl o víkendu v Praze na GCF a GPS MAZE? :)

#4 11. 09. 2013 23:51

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ janca361:

Zdravím,

s účasti na 2 nalezených cache a na 1 nenalezené asi moc aktivní nejsem (abych pravdu řekla, mne to zas moc neoslovilo a trochu mám obavy z hygieny, když se něco někde povaluje - no to se dá případně ošetřit hygienickým ubrouskem. Ale kolega ↑ ladislavappl: snad zanechává i nějaké poživatiny, to bych určitě nedoporučovala :-)

K diskusi v tématu - kolegovi rozumím tak, že nechce, aby "Určitě se najde nějaký nepoctivec, který tuto úlohu dá sem k vyřešení ostatním" a úlohu uvedl konkrétně - potom není problém umístit takovou výzvu kolegy z fóra pro ostatní.

janca361 napsal(a):

Já za sebe podporuju pomoc při řešení,

také není problém v rámci místních pravidel a přesně tak, jak jsi napsala (jen bych u konkrétní odkázala na výzvu kolegy, ať s ním třeba dotyčný probere přes jiné kanály):

Ohlídat řešení všech keší nemůžeme a říct "tyhle se tu řešit nesmí" mi příjde hloupé. Podle dobrých rad by tazatel neměl hned dostat odpověď, ale návod, jak řešit, ale ani to není v našich silách.

OT: Kdo byl o víkendu v Praze na GCF a GPS MAZE? :)

:-) já jsem nebyla - minulý víkend jsem byla na věži zde a příští víkend budu na věži tam (to není běžně zpřístupněno - ale bude)

#5 16. 09. 2013 21:38

Anakin_The_Teralian
Zelenáč
Místo: Planeta Teralian,galaxie Pegas
Škola: Monsters Academy
Pozice: 2. lavice v prostřední řadě
Reputace:   

↑ ladislavappl: Mám takový problém, zkoušel jsem to vyřešit a jsem si na 100% jistý že to mám správně, ovšem když dosadím čísla z výsledku do souřadnic ke kontrole na strance http://geocheck.org/geo_inputchkcoord.p … a9&e=1 tak mi to hlásí že to není spravné
Fakt mě to štve ... :) , rád bych tedy věděl zdali je to chyba webu nebo si ze mně někdo dělá srandu nebo je to mnou ... .

Četl jsem že někteří lidé z podobných problému zešíleli ...

Want to become a hero? Play League of Legend! Join the league!

Zápatí