Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrú deň potreboval by som pomoc z tým to príkladom [i (i+1)+(i+2)(i+3)] a to celé na druhú ... potrebujem napísať presný postup ako sa to robí a príklad znie vypočítajte reálnu a imaginárnu zložku komplexného čísla.... Za rýchlu odpoveď vopred ďakujem
↑ votrelec1995:
Ahoj,
počítej úplně stejně, jako kdyby místo i bylo jakékoliv jiné písmenko, jenom kdykoliv místo i^2 piš -1. Imaginární část výsledku je číslíčko u i, reálná část to druhé.
↑ Eratosthenes:
som to skúsil a všetky ička mi vypadli a zostalo mi 20 a to je zle lebo vo vysledkov mám napísané (-20,48)
↑ gadgetka:
vyšlo mi len to 48i to je správne ale namiesto -20 mi vyšlo 2 neviem kde je chyba
↑ Eratosthenes:
ďakujem už viem kde som chyby spravil
↑ Eratosthenes:
Ak ku dvojnásobku komplexného čísla z pripočítame (2i-3)/(1+i) dosaneme to isté ako keď vynásobíme číslo z číslom (2i-3)/(1+i) .Vypočítajte z ....toto by som ako mal riešiŤ stačími to len začať lebo zrejme to bude ten istý postup ako pri tom prvom príklade
↑ gadgetka:
Ak ku dvojnásobku komplexného čísla z pripočítame (2i-3)/(1+i) dosaneme to isté ako keď vynásobíme číslo z číslom (2i-3)/(1+i) .Vypočítajte z ....toto by som ako mal riešiŤ stačími to len začať lebo zrejme to bude ten istý postup ako pri tom prvom príklade
Ahoj, nejspíš bych vyšla z této rovnice a pak z definice, že když se rovnají komplexní čísla, musí se rovnat jejich reálná a imaginární část.
↑ gadgetka:
teraz som nepochopil čo mám počítať vysledky majú vyjsť 3/5-2/5i
↑ votrelec1995:
Z rovnice ↑ gadgetka: máš spočítat a+bi.
↑ Eratosthenes:
to a+bi znamenajú ktoré čísla ?