Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Mám tu pár příkladů co mám mít na zítra a nejsem si úplně jistej tak kdo by byl tak hodnej a vyřešil to :D:
1) K nalepení plakátových reklam si agentura Gitzuz pronajala 3 sloupy tvaru rotačního válce, jejichž výška je 210 cm a průměr 1,8m. Sloupy stojí na podložce a jsou zakončeny stříškou. Na podložku ani střízku se reklamy umístovat nebudou. Stačí agentuře k zaplacení pronájmu 25 tisíc KČ, stojí-li 1m^{2} reklamní plochy 750 Kč? Kolik agentuře zbude, případně bude chybět?
2) 3r-10 2r+7
4- ------- = -------
8 4
3) Rozložte na součin
3x^{2} - 36x + 108
2ax^{2} - 32a
4) Vypočítejte rozpětí kruhového oblouku l, který je součastí kružnice s průměrem d = 012 km a jeho výška je 24m.
5) V kvádru ABCDA´B´C´D´ platí AC = 10 cm BC = 8 cm CC´ = 12 CM Vypočtete délku strany AB a délku tělesové úhlopříčky AC´
Ahoj↑ vojtaboh:,
1)
v=2,1m
r=0,9m
A zbytek příkladu myslím zvládneš.
2)

Dále je to na tobě...
3)
= 
= 
5) Načrtni si kvádr, pak lépe uvidíš, co máš vypočítat.
Délku AB zjistíš z pythagorovy věty - 
U tělesové úhlopříčky postupuješ podobně - odvěsny budou AC a CC´
alofokolo napsal(a):
Ahoj↑ vojtaboh:,
1)
v=2,1m
r=0,9m
Řekla bych, že půjde jen o plochu pláště válce, čili
a třikrát. :)
↑ gadgetka:
Vzoreček, který jsem navrhl já je sice delší, ale výsledek je stejný jako ve vašem případě... Ano, tady jsem zapomněl napsat 3x, a zbytek příkladu jsem nechal na tazateli, ať se taky snaží :)
Aha, chyba byla v mé nepozornosti, omlouvám se, přehlédla jsem, že je ve vzorci i "odečet". :) Pěkný večer.

4 - vid riesenie
http://www.hackmath.net/cz/priklad/820
dufam ze spravne
Stránky: 1