Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 31. 10. 2013 20:17

rad1s
Škola: sps
Pozice: student
Reputace:   

Kinematika

http://zamestnanci.fai.utb.cz/~schauer/ … d2=10*t-10 potrebuji zpocitat rychlost, zrychleni a pocatecni souradnice z prvniho obrazku a ukolu 4a

• (téma jako vyřešené označil(a) rad1s)

#2 01. 11. 2013 16:15

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Kinematika

Zdravím,

laskavé moderátorské upozornění - není vhodné takovým způsobem formulovat úvodní příspěvky tématu (ale ani jiné příspěvky v tématu) viz pravidla. Osobně jsem se nezorientovala, co rozumíš prvním obrázkem (jelikož v odkazu je jeden obrázek pro více úloh). Pokud ještě je zájem, tak můžeš podrobně upřesnit, v čem je Tvůj problém, co jsi zkoušel a co se nedaří. Děkuji.

#3 02. 11. 2013 10:09 — Editoval KennyMcCormick (02. 11. 2013 12:35)

KennyMcCormick
Reputace:   49 

EDIT: Aha, když se ta rovnice musí odvodit z obrázku, musel bych si překontrolovat, co jsem napsal, a do toho se mi už nechce.

↑ rad1s:
První okénko, Animation 4a:
Podle zadání je
$x(t)=-10+\frac12t^2$,

rychlost získáš derivací
$v(t)=x'(t)=t$

a zrychlení další derivací
$a(t)=v'(t)=1\operatorname{cm/s^2}$

Počáteční souřadnice by podle rovnice pro $x(t)$ měla být -10, ale animace se vykresluje jako kdyby byla -25. Je to nějaké rozbité.

Even if you take the best course of action, the universe is still allowed to say "So what?" and kill you.

#4 02. 11. 2013 10:37

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ KennyMcCormick:
Zdravím,

kolega bohužel neumí položit svůj dotaz korektně vůči ostatním (začít pozdravem, ukončit "děkuji"), proto moje poznámka. Jinak rozbité to není, jelikož funkci je třeba odvodit z obrázku a do okénka vložit ke kontrole (ovšem u těchto animací existuje i tajný tip na kontrolu :-)

Tak? děkuji.
--------
Lamborghini желтое по городу летит...

#5 02. 11. 2013 12:33

KennyMcCormick
Reputace:   49 

kolega bohužel neumí položit svůj dotaz korektně vůči ostatním (začít pozdravem, ukončit "děkuji"), proto moje poznámka

Jasně, to jsem překoukl, máš pravdu.

Even if you take the best course of action, the universe is still allowed to say "So what?" and kill you.

Zápatí