Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
jestli jsem to tedy dobře pochopil, tak mám zaškrtnout kromě "dvojky" všechny tři ostatní? U první a třetí mi je tedy princip známý, ale u té čtvrté mi přijde, že tu přímku protne také jen v jednom bodě, tím pádem by to také byla funkce prostá a neměla by se zaškrtnout.
Díky oběma, případně i za dodatečné objasnění. :)
↑ jelena:↑ Honzc:
↑ Vojda:
Ano, všechno (až na 2) jsou neprosté funkce.
u té 4. já vidím levou část grafu jako vodorovnou přímku (potom po této přímce projedu kontrolní vodorovnou a mají společné body až do ohybu grafu nahoru). Ale pokud vidíš stejně jako kolega ↑ Honzc:, že vodorovná není, potom opravdu jen společný bod.
Já bych spíš čekala, že do testu konstantní funkci nějak zařadí a v poslední úloze to tak i vidím (ale věř tomu, co vidíš :-)
↑ Vojda:
tak to je mi lito, ale pravděpodobně nedostatečnou "vodorovnost" řeší slovem "rozhodně neodpovídají". Ta vodorovná je u nich zřejmě "nerozhodně" :-)
Zde bych rozhodně vyznačila jen 1. obrázek. proč označuješ 3.? Děkuji.
↑ jelena:↑ Vojda:
V zadání je "rozhodně není fce prostá". A u čtvrté funkce se to "rozhodně" rozhodnout nedá. Co když je to exponenciála? Ta prostá je, i když se vám to nezdá.
↑ Eratosthenes:
děkuji, ano to jsem již okomentovala ↑ příspěvek 9:. Na TRIALU svého času bylo i fórum, kde bylo možné nerozhodné otázky konzultovat (i např. nejednoznačnost úlohy), tak možná by to byla další cesta. "Rozhodně" není matematický pojem - to uznáš, i když se to nezdá.
↑ jelena:
Komentář jsem přehlédl - omlouvám se. A že slovíčka jako "rozhodně" do zadání úlohy nepatří, to je jasné.