Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý deň
Neviem si rady s týmto príkladom viem si to nakresliť len niekde podľa všetkého robím chybu pri určovaní síl...bol tu podobný príklad s potrubiami a ten mi bol jasný tuná robím asi niečo zle.Vďaka za pomoc.
Akou veľkosťou sily pôsobia na steny úzkej nádoby dve brvná kruhového prierezu ? Hmotnosť
každého dreva je 100 kg. Jedno brvno je do polovice ponorené vo vode, vrchná časť druhého sa dotýka vodnej
hladiny
↑ petronius: Možno je problém nezaujímavý.Mohol by mi prosím skontrolovať niekto aspoň výsledok?Vychádza mi to m*g*((3)^(1/2)...Ďakujem.
Zdravím,
Možno je problém nezaujímavý
spíš mi přišel nepřehledný - já jsem si ani pořádně nakreslit neuměla (ale zde je nákres), zatím jsem jen odvodila rozměry na nákresu. Tak třeba se zapojí někdo z kolegů, také děkuji.
↑ jelena:
Velmi nepřehledné, bez odkazu bych to nepochopil
↑ petronius:

odečtením
spolu s 3. rovnicí

z obrázku
Takže 
Všechno za předpokladu, že mezi stěnou a kládami není tření.
↑ zdenek1: Ďakujem.Priveľa času som s ním "zabil" nesprávnym riešením.Viem že príklady ktoré neviem vyriešiť sú možno neprehľadné ale práve to je dôvod prečo sa obraciam sem na ľudí s väčšími skúsenosťami.Ešte raz vďaka.
↑ zdenek1:
děkuji, geometrii máme stejně, dál jsem nešla. Nevím, jak zajistit, aby Tvé vzorové úlohy alespoň měly odkazy na MatWiki :-(
↑ petronius:
nepřehledné proto, že obrázek je součást úlohy (můj pokus např. byl nejdřív jedno břevno mít čelně, druhé bočně (na obr. jedno řezem obdélní, druhé kruh)), ale Ty ho neumístíš (viz Tvá úloha s páskou, také jsem našla obrázek, potom alespoň bylo jasné jak myšleno). Byla dořešená? Děkuji.