Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte, prosím o pomoc s tímto příkladem. Zadání je takovéto : Najít primitivní funkci k absolutní hodnotě sinusu. Mohl by mi prosím někdo poradit jak se to spočítá ? Vůbec totiž netuším. Asi se to nebude jen integrovat a výsledek nebude -cos + c že ?
Ahoj ↑ hooky:,
Treba dat odpoved tak aby to fungovalo pre kazde x,
Pre
mame....
kde k je cele cislo a
lubovolna konst.
A podobne pre vsetki ine x, kde ide o integraciu -sin(x)...
Jednoducho povedane treba dat odpoved podla intervalov.
↑ Jj:,
Ahoj, nic nevyzaduje aby najdena funkcia bola spojita, cize v tvojom odkaze ide o jedno mozne riesenie problemu.
↑ Jj:,
Ja som si ani nevsimol, ze to niekto uz tu skusal riesit. Ty to tu vsetko pozorujes, to je ozaj mimoriadne.
Taketo cvicenia su zaujimave tym, ze vychadzaju z beznych milych funkcii.
to se omlouvám, že jsem založil další téma ale hledal jsem přes hledání a nenašel :-/ Děkuju za pomoc ale i přesto se musím zeptat protože nějak pořád nechápu co je tu přesně výsledek. Jestliže tedy nemám zadané žádné hodnoty tak výsledek je cos(x) + Ck ? A tím pádem kdybych měl zadáno, že x=2 tak bych to pak měl cos(2) + Ck.
Akoze si na intervale
vyhovuje tam cos (x) + ck a v bode 2 to co si napisal.