Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Už je to jistý čas, co mě Pavel (pro méně časté návštěvníky tohoto fóra je to jeden z uživatelů) seznámil s jistou úlohou o porovnání dvou reálných čísel obsaženou v knize Konrada Knoppa, Theory and Applications of Infiniite Series. Vyskytuje se v ní mnoho hezkých konstant a řešit se má samozřejmě nenumericky. Její řešení jsem dal dohromady (také už to je jistý čas). Rád se s vámi podělím o tuto úlohu.
Rozhodněte, které z čísel
je větší a které menší.
↑ Marian:
Tak túto úlohu už asi nikto nevyrieši. Ja už dlho čakám na riešenie a nič. Mohol by si prosím ukázať riešenie, veľmi by ma to zaujímalo. Viem, že medzi tými číslami je skutočne len malý rozdiel a to mi robilo veľké problémy. Možno keby bol ten rozdiel väčší tak by to bolo jednoduchšie.
Neměl jsem v poslední době tolik času, takže jsem se nedostal k této úloze nebo i úlohám ostatním. Nápověda (několikanásobná ...):
Stránky: 1