Potřebuji pomoct s postupem a vypočítáním výsledků u cvičení B a C, 2, 3 a 4 prosím!
Potřebuji to mít ještě dnes než k nám příjde učitelka na doučování, ať nevypadám jak úplnej idiot. Bohužel jsem zkoušel milión variací, bez výsledku.
K němu jsem se prostě nedopočítal. Nemusíte mi pomoci se vším (pokud nechcete), jen alespoň pomozte s jedním, dvěma příklady.
Děkuji vám! 

↑ SpeedyCzech:
A nevím, co je na tom tak strašného nechat si vysvětlit něco na doučování. Od toho snad doučování je nebo ne?

↑ janca361:
1) Není to strašné, jen chci alespoň něco mít v hlavě, ať nejsem úplný "LOOSER".
2) A moc děkuji za výsledek, ale bohužel (naštěstí) jsem tenhle příklad spočítat dokázal. :)

SpeedyCzech napsal(a):
↑ janca361:
2) A moc děkuji za výsledek, ale bohužel (naštěstí) jsem tenhle příklad spočítat dokázal. :)
Tohle mi přijde jako pěkné ocenění práce kolegů.
Téma jsem mohla rovnou zamknout pro porušení pravidel. Příště si založ téma(ta) dle pravidel ať je jasně vidět, kde je problém.

Moc děkuji. Příště si na to dám pozor.
A větu jsem formuloval špatně. Takže se za to omlouvám.

↑ janca361:
Chtěl bych se zeptat, právě si zkouším ty příklady vypočítat, není ten "odmocnina 2 plus odmocnina 6 lomeno odmocnina 2 minus odmocnina 6" špatně?
Na konci tam přeci nemůže najednou být čtyřka. Takže to není 4 odmocniny z 12, ale 2 odmocniny z 12 Takže to výjde jen -odmocnina ze 3.
Nebo jsem jen něco nepochopil?
Může tam být čtyřka. Ve jmenovateli dostaneš
, což se rovná
a tím se zbavíš odmocniny...