Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý večer, v úterý píšu test a potřebovala bych postupy a výsledky k příkladům 2-6. Není nutné všechny, ale alespon za pár bych byla velice vděčná. Díky za cokoliv.
http://www.imagesforme.com/out.php/i334 … matika.jpg
↑ Terulinka:což takhle skusit napsat nějaký konkrétnější problém čemu v tom nerozumíš??
↑ jendula11:
no tak třeba u těch matic moc nevim, o co se mám snažit. U takovejch těch klasickejch jsem se snažila o to, abych měla pod hlavní diagonálou nuly...ale tohle se prej počítá jinak a já nevim jak. 5. a 6. příkladu nerozumim vůbec. Nevim co s tim dělat. V sešitě mám příklad podobnej na to, ale neznám k tomu žádný pravidla nic, tak to se to pak těžko počítá.
↑ Terulinka:např. co se týče těch matic-tak bych tam místo hodnoty napsal hodnost, říká ti to něco-jakože pokud má matice soustavy stejnou hodnost jako matice soustavy rozšířené potom má řešení??
to bohužel ne:-( já jsem matice vždycky počítala, abych zjistila, jestli jsou lineárně závislý nebo nezávislý, ale tady u toho vůbec netušim, jak mám poznat kolik řešení to má nebo jestli vůbec nějaký. Můžeš mi prosim aspon nějak přibližně říct postup, jak by se to počítalo?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hodnost_matice skus toto snad ti to pomůže
↑ jendula11:
OK, dík....tohle mi vyšlo podobně..ne teda uplně stejně, ale podobně, tak budu věřit tobě;)
↑ jendula11:
OK, dík....tohle mi vyšlo podobně..ne teda uplně stejně, ale podobně, tak budu věřit tobě.
↑ jendula11:
můžu se prosimtě jen zeptat, jak si došel k tomu (1 + 2x) ??? to je podle nějakýho vzorce nebo jak??
Stránky: 1