Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Ani jsem netušil, že neumím limity s odmocninami. Takové ty na první pohled strašně složité.
Kdyby tak člověk tušil, jaké zákeřnosti se vyskytnou u zkoušek.
Děkuji za spíše obecné navedení. Neznám jiný postup než A+B *A-B a stejně problém.
Ahoj, na postup se můžeš podívat například zde:
http://www.matematika.webz.cz/analyza/ - výpočet limity funkce, hned první příklad
Zdravím,
téma jsem zamkla - takové uspořádání nebude mít smysl a efekt. V tématu řeš, prosím, jen jednu úlohu viz pravidla.
Pokud umisťuješ náhled na Tvou písemku nebo jinou samostatnou práci, tak v pořádku - i když větší efekt by měla konzultace s vyučujícím - určené hodiny nepochybně máte. Ovšem, pokud chceš konzultovat zde na fóru, tak řešení je třeba doplnit o komentář, co jsi provedl za úpravy. A lepší to přepsat pomocí TeX, např. jen jednu úpravu z řádku na řádek, aby bylo jasné a přehledné.
Hned v 1. úloze není jasné jak jsi přešel od zadání za první "rovnítko" - provedl jsi nějakou úpravu (je mi jasné - jakou jsi myslel), ale není dobře. A hlavně pro Tebe samotného je to absolutně nepřehledné a nejasné, proč špatně.
Tak po jedné úloze do samostatných témat a podrobnější komentář, prosím. Děkuji.
Téma zavřeno
Stránky: 1