Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, měla bych dotaz ohledně tohoto příkladu: Počet všech x ∈ (-pi/2, pi/2), pro která platí cosx=-4/9 je roven číslu:
šla jsem na to tak, že jsem si načrtla graf pro cosx, který vypadá nějak takto: http://www.wolframalpha.com/input/?i=co … 9%3D-4%2F9 tudíž řešení je v 3. a 4. kvadrantu.
pak jsem si určila, ve kterých kvadrantech je možné řešení: (-pi/2, pi/2) tudíž 1. a 4. .... takže správná odpověď by měla dle mého názoru být, že na intervalu (-pi/2, pi/2) je jeden kořen.
Avšak z materiálů, z kterých čerpám je odpověď, že není ani jeden kořen. Je možné že je v mých materiálech chyba? Pokud ne, v čem prosím dělám chybu. Děkuji za každou odpověď
Ahoj, prosím poraďte.
Příklad: V pravoúhlém trojúhelníku KLM s pravým úhlem při vrcholu M je odvěsna k = 39 cm a jeden vnitřní úhel α = 45º. Vypočítej délku druhé odvěsny a přeponu.
Je možné, že mi přepona stále vychází kratší než odvěsna?
Odvěsna l mi vyšla 33cm a přepona mi vyšla 30cm