Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Omlouvám se za OT, ale takhle rychlou radu nečekej. Otoč obrázek tak, aby byl vodorovný s textem. Většina lidí bude moc líná, aby si to hodili např. do Malování a pootočili. Díky :)
Přesto to jsou 2 minuty, ale tak dobrá:
1 Když se absolutní hodnota rovná číslu opačnému musíš ji celou vynásobit -1 (v tom máš chyby)
2 Intervaly jsou 4ři
3 Určení čemu se rovná abolutní hodnota máš správně (jestli číslu opačnému (v tabulce -) nebo stejnému (v tabulce +) máš správně)
Výsledek
souko napsal(a):
Přesto to jsou 2 minuty, ale tak dobrá:
1 Když se absolutní hodnota rovná číslu opačnému musíš ji celou vynásobit -1 (v tom máš chyby)
2 Intervaly jsou 4ři
3 Určení čemu se rovná abolutní hodnota máš správně (jestli číslu opačnému (v tabulce -) nebo stejnému (v tabulce +) máš správně)
Výsledek
Popravde tomu čo si ako po prvé napísal som moc nepochopil a čo mám cele vynasobiť -1 ???
Aha a keď tam je napr |2x-3| tak a mám v tej tabuľke že tam má ísť mínus tak sa to vynasobia tie znamienka a bude plus alebo tam ostane mínus ? že to bude stále |2x-3| ? ............. výpočty som mal správne ?? na tých ostatných že to malo výjsť -4 ? a ako mala byť spravna rovnica v tom druhom stĹpci ?
Když máš v tabulce +, tak se ten výraz |2x-3| = 2x-3
a když máš v tabulce -, tak se výraz |2x-3| = -2x+3
(u všeho otočíš znamínka)
Výpočty občas tam i v tom tvý někde chybí x nebo např: 5x+8=8-x
6x=0; x=0
2. Interval (-1,5; 5/3)
+(2x+3)-(3x-5)=+(8-x)
2x+3-3x+5=8-x
0=0
Řešení = všechna R
Výsledek ještě zkontroluješ jestli x leží v intervalu -1,5; 5/3, kdyžtak uděláš průnik interval s řešením (umíš?)
Tady vyjde řešení průnik interval (-1,5;5/3)
Aha takže som tie rovnice a výpočty mal zle ? Lebo to tak aj vypadá ...to moc neviem ale to nepožaduje profesorka hmmmm no tak to bude zajtra zaujímavé ale hovoríš že tabulku som mal spravne ale vysledky nie ano ? :)
No jo, ale teď koukám, že jsi na SPŠ, tak toho po vás budou chtít míň než po mně (jsem na jednom z lepších gymnází + štěstí na učitele(ve způsobu výuky ne nutně kolik toho chtěj)). Výpočty měls občas špatně, ale ne všude, takže tipuju, že to nebude tak špatný, hlavně to řeš vklidu, nemyslím si že ti horzí něco horšího než 2 nebo max 3.
Ještě edit: výsledky byly špatně (hlavně nezapomeň na to -)
↑ souko: jasne *** [zmoderováno] v mojom odbore IT ale tak holt a už nechcem mať na vysvečku 4ku .... ale ďakujem ti veľmi pekne pomohol si mi dosť som zmätkoval :) ďakujem ;)