Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, chci se zeptat, kde dělám chybu:
Dokažte:
Začal jsem tedy levou částí a postupně jsem dostával:

... jenže to očividně není výsledek. Jak bych měl pokračovat, popř. kde mám chybu? už mě nic nenapadá. Děláme to podle goniometrických vzorců.
Díky za pomoc!
Ahoj, ve třetím řádku jsi zbytečně vytýkal mínus, stejné pokračování by bylo i bez vytknutí. :)
Levá strana se může napsat i jako 
↑ gadgetka:
to vypadá nadějně, ale stále nevidím, z čeho jsi udělala takový vzorec, mohla bys mi to trochu přiblížit? jak jsi udělala to
z toho třetího řádku?
pema01 napsal(a):
↑ gadgetka:
to vypadá nadějně, ale stále nevidím, z čeho jsi udělala takový vzorec, mohla bys mi to trochu přiblížit? jak jsi udělala toz toho třetího řádku?
Ne z třetího řádku, až ze závěrečného výsledku. Ve třetím řádku tys zbytečně vytýkal mínus. :)
↑ gadgetka:
... a ještě jedinou věc nechápu -> kdes vzala to
, protože všude mám cos a sin s x a ne s x/2. Díky za vysvětlení. Zítra z toho píšeme test a já si ty vzorce prostě musím "vrazit pod kůži" :D.
↑ gadgetka:
Jéééžiši nojo já už jsem úplně blbej... vždyť jsem skončil tu ukázku
a tys mi poradila, že to mám odmocnit a to umocnit na druhou, abych viděl vzorec:
.
Nojo už mi je to jasný, hledám v tom moc složitostí. Díky mockrát!