Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
↑ filija: překontroluj si to, prosím, v MAW, geometrické aplikace určitého integrálu, pokud najdeš neshodu s výsledkem, tak se ozvi s celým postupem.
↑ mates.dz: když "neznáš rozsah", tak jaká "čísla" bys chtěl dosazovat. Projdi si ještě svá doporučení a porovnej se zadáním. Mám dojem, že Tobě něco uniklo. Děkuji.
↑ mates.dz:
Ano po integraci mi to vyšlo přesně tak, interval je <0,3> což jsou průsečíky těch dvou grafů. Tím pádem je to správně. Problém mi dělalo kterou funkci odečíst od, které.
každopádně děkuji za ověření
↑ filija:
děkuji, mně je to jasné, že jsi měl začít obrázkem a nalezením průsečíků grafů (rozsah chyběl kolegovi).
Problém mi dělalo kterou funkci odečíst od, které.
Myslím, že kolega to má zrovna přehozené, ale pokud se dívám do historie MAW a Tvé vložení je cca v 16:25, tak MAW "donutil" přehodit - horní funkce je
- tak? Určitě není problém ani práce s absolutní hodnotou, ale zde je to zbytečné - stačí správně seřadit "horní" a "dolní" funkci. Pokud všechno dořešeno, tak téma označ, prosím.
Stránky: 1