Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Tady zadání rozumím, tedy, vysvětlení zobrazení s jakým si znázorněním bublin a šipek... to se mi do hlavy nějak moc nedostalo, prostě mi to nepřipadá intuitivní. Za to rozumím znázornění jako funkce, že z osy X "zobrazuji" na osu Y.
Ale nemůžu přijít na žádný pěkný důkaz, tak jsem na to šel metodou brute force s tím že pak si z toho nějaký pěkný důkaz vyvodím. Vypsal jsem si různé funkce (prosté, na a bijektivní) a pro každé možné výsledky průniku C a D (tzn. C=D
, C je podmnožinou D
, C a D nemají žádné společné prvky
nebo mají nějaké společné prvky
, a nebo protože jsme v R tak průnik C a D jsem ještě rozdělil na výsledek s otevřeným(i) intervalem nebo uzavřeným) jsem si vypsal možné výsledky průniku, tak mi (nevím jestli správně) vyšlo že tvrzení o průnicích je pravdivé.
Ale důkaz pěkný mi z toho žádný nevylezl, vlastně ani nepěkný důkaz mi z toho nevylezl. A protože to bylo hrozně moc manuální práce tak jsem se rozhodl že to pro sjednocení už opakovat nebudu, protože tam přece musí být nějaký hezčí způsob.
Stránky: 1