Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ bigbabe: vysledek je temer ok, akorat (zrejme pouze preklep) v prvnim clenu ma byt argument funkce cosinus 3x, ne pouze x
↑ plisna:
Tak teď se přiznám, že jsem zmatena (možná už je pozdní hodina).
Dle první rady zintegruji sin3x a tak mi vyjde u*v tj. x^2 * (-1/3)cos3x ... jo jo, už to vidím, děkuji, vypadla holka.
Prosím? > je zde návod jak sem psát ty matematické výrazy ? Děkuji Vám mnohokráte. Hezký večer.
↑ bigbabe: ano, diky D. Knuthovi, L. Lamportovi a dalsim mame uzasnou nastroj na sazbu (nejen) matematiky -
nebo
- navod je zde: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=224
↑ bigbabe:↑ plisna: Zdravím :-)
A což teprve já .. po x desítkách let od školy a ještě " takřka samouk "
tady posílám svoje řešení :

↑ Ivana:
Ahoj ještě jednou ve stejném příspěvku -),
myslím, že se ti to "ulehčí" (čti zpřehlední), když z integrálů "vyhážeš", co tam nepotřebuješ. Tím myslím druhý integrál, mohla jsi vyhodit nejen -1/3, ale rovnou -2/3. Je to jen hloupost, co nic nemění, ale přijde mi pak zápiš méně komplikovaný a člověk si to hlavně zažije (zažít si integrování pořádně prý trvá pár let, tak mne prosím zažití matici nekamenujte ;)), když pak budeš řešit třeba integrál, kde budeš převádět na ryze racionální lomenou funkci, aby se ti to třbea lépe integrovalo, tak se bude hodit vyhazovat před integrál vše, co ti překáží (to je jen můj tip, moje úroveň řešení integrálů není ani základní ;-)).
Stránky: 1