Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
prosím měl bych dotaz, potřeboval bych zadat do WolframAlphy, tento příklad a nevím jak.
Vypočtěte obsah rovinných obrazcù ohraničených křivkami
1. y = arcsin x, x = 1, y = 0,
2. xy = 1, x = 1, x = 3, y = 0.
Mám sadu příkladu vypočítanou, a potřebuji pro kontrolu správností výsledku to tam zadat a nevím jak.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Tak samo i s tímto zadáním.
Vypočtěte objem tělesa, které vznikne rotací omezené množiny M c R^2 ohraničené křivkami
y = 2x - x^2 a y = 0 okolo x-ové osy.
Děkuji za každou radu.
↑ MorDeus:
Dobrý večer.
Nevím, zda to WA chápe dobře, možná bude třeba trochu zalaborovat:
1. Odkaz
2. Odkaz
Případně zkusit MAW - menu 'Geometrické aplikace určitého integrálu' Odkaz
(asi umí i objem rotačního tělesa)
↑ MorDeus:
Takže vyšel i ten první? 
y = 2x - x^2 a y = 0 okolo x-ové osy:
MAW říká, že
↑ MorDeus:
Najeďte do MAW, v menu vybrat 'Geometrické aplikace určitého integrálu', na obrazovce, která se otevře, je v zeleném pruhu vlevo dole odkaz na historii - tam zadání najdete - zadáno dne 24.Nov.2014, 19:58:11. Podle toho vyplnit horní polovinu, v dolní zatrhnout 'Vypočítat objem rotačního tělesa a nakreslit obrázek' + tlačítko 'Odeslat'. Zkuste - vyplňoval jsem to poprvé a vyšlo to.
Jo super, toto jsem přímo hledal :)
Díky moc za pomoc.
ale tohle už tam nezadám, to už budu muset předpokládat, že je to správně :D
Urèete integrál, kterým vypoèteme objem rotaèního tìlesa, které vznikne rotací rovinného obrazce
ohranièeného køivkami x = 4 y2, x = 8 2y2, okolo y-ové osy.
výsledek 
MorDeus napsal(a):
ohranièeného køivkami x = 4 y2, x = 8 2y2, okolo y-ové osy.
Tomu bohužel nerozumím - zobrazují se mi nějaké podivnosti.
Zkuste zadání přepsat v Latexovém editoru, ovšem nové zadání dávejte do nového téma.