Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, tento priklad robim uz siesty krat, zakazdym to skusam inac a stale mi to nevychadza:
Rozlozte na parcialne zlomky vyraz 
ahoj
Odpoved je jednoducha 
aha takze to staci vzdy iba predelit a mam to? a co tak pri
tento vyraz chcem zintegrovat takze asi by bolo dobre ho najprv rozdelit na tri parcialne zlomky ale to tiez neviem
↑ Integral123:
Tvoja poznamka je spravna. V poslednom prispevku to je trochu zlozitejsie. Ak ti to treba napis tvoje riesenie... A uvidime.
no praveze ja som to nevyriesil pretoze mi to nevychadza, robil som to tak ze som chcel najst A,B,C take aby sa to rovnalo:
ale nevychadza mi to lebo ked za x dosadim minus jednicku tak sice vypocitam
ale ked dosadim jednicku tak dostanem rovnicu s dvoma neznamimi. Takze vobec neviem co s tym.
Skor to ma vyzerat takto 
tak to vobec nerozumiem ako ste to dostali a to som to skusil odvodit uz dvakrat
↑ Integral123:
Naštuduj si poriadne teóriu. Ťažko sa radí, keď Z teórie vieš iba málo.
Napríklad:
Odkaz
ja viem teoriu, ide o to vyraz vyjadrit pomocou ciastocnych zlomkov ale konkretne tento jeden neviem akosi rozlozit, ostatne viem a ten vas odkaz nefunguje, neda sa nan kliknut
↑ Integral123:
Keby si ju vedel, máš to dávno vyriešené a nebudeš klásť niektoré otázky.
A=1, B=-1, C=2
↑ misaH:,
Ahoj mas pravdu, dakujem, spatne som to videl,cize vymazem.
Pekny we.

Toto viem aj ja ze z tohoto vztahu mam vyjadrit A,B,C ale ako? to neviem, ten postup by som chcel vidiet. A ten link by ste mohli opravit lebo by som si to rad nastudoval, ale po kliknuti mi nic nenacita.
↑ Integral123:
Nevravel si, že teóriu vieš?
Tie príklady, čo máš vyriešené si riešil ako?
Daj do Google parciálne zlomky a nájdi Přehled metod.
nasiel som paradnu stranku: http://math.feld.cvut.cz/mt/txtd/3/txc3db3i.htm
nastudoval som si to a uz to viem robit aj aj, sam som si to urobil a tie A,B,C mi vysli rovnako ako vam, takze diki za pomoc :)
↑ Integral123:
To je to, čo som ti odporúčala.
Pozdravujem
Tu http://forum.matweb.cz/viewtopic.ph … 22&p=3 je v prispevku 55, popisana jedna pekna metoda, ktora sa plati vediet.
tak diki vanok za pomoc, uz som sa to naucil rozkladat parcialne zlomky.