Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ StupidMan:
Dobrý den.
Platí - pořadí skalárních součinů můžete "promíchat" jak libo. Výsledek bude vždy = 0, protože vektory a, b, c jsou po dvojicích kolmé.
↑ StupidMan:
Táto rovnosť všeobecne neplatí pre vektorový súčin, pre skalárny platí.
↑ StupidMan:
ta hvězdička nemůže být skalární součin, protože výsledkem skalárního součinu, jak již sám název napovídá, je skalár. Takže pokud by to byl skalární součin, pak při
a*(b*c)*b
musím provést nejdřív závorku, takže
a*číslo*b
a skončil jsem, protože skalární součin (hvězdička) nemůžu použít na násobení vektoru skalárem (číslem). To je úplně jiná operace.
Takže jsou-li a;b;c vektory, může být při zápisu
a*(b*c)*b
hvězdička jen a pouze vektorový součin. Nic jiného. A na pořadí provádění samozřejmě záleží - takže nejdřív závorka, a pak, když mám a*v*b a závorky už nejsou, zleva doprava.
↑ StupidMan:Veru tak, s tym zadanim nieco nie je v poriadku, pri zaspavani ma vcera napadlo, ze ak to mal byt skalarny sucin, tak pocet tych hviezdiciek nesedi, ale vidim, ze uz si bol uvedeny na pravu mieru.
↑ Eratosthenes:
ja jsmem porad trochu mimo...., takze zkusim to jeste jednou spocitat
1. spocitam to co je v zavorce => vyjde mi -12k (souhlasite?)
2. 
(předpokladam, ze nhle krok uz je spatne)
3.
(....)
↑ StupidMan:
Řekl bych, že pokud jsem zas něco nedomyslel, tak
Editováno - opraveno:
1. V pořádku
2.
3.