Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ jelena: Řeší se jiné věci a nějak se protahují, takže tohle zkrátka není na pořadu dne. Časem se to řešit bude.
↑ Lukee:
Děkuji, však jsem nepsala, že to musí být zítra. O prosazování Mathjaxu jsi usiloval, tak toto je vhodné využití (úspory místa už se dosáhne, když místo [mathjax]... v zápisu bude jen vhodná zkrátka pomocí čudlíků co nám vyrobíš (třeba za 5 let)) - hoří snad?
A druhá záležitost je už úplně a zcela jen ve Tvém řízení.
Za opravu také děkuji.
Tak teď už snad bude vše OK a zobrazovat se to bude tak, jak má a to všem. Díky Jeleno za upload, právě velikost mi to nedovolila nahrát přes místní úložiště.
↑ janca361: :-) děkuji (ach - tam v zasněženu se určitě neroztěče čokoláda na ulcích). Pozdrav vyvěšen na Nástěnku.
Zdravím v tématu a nejen.
Též přeji celému matematickému fóru krásné Vánoce a do nového roku jen to nejlepší... a aby bylo přání naladěno trochu matematicky, tak posílám odkaz, který mne pobavil. Je vidět, že s WF není nikdy nikdo sám... :D
↑ gadgetka:
Milý WF :)
Student matematiky není nikdy sám - důkazy píšeme v první osobě množného čísla.
↑ jelena:
Taková pocta :) Jen škoda, že za okny letos (zase) není... Ale když nemůže sníh za mnou, budu muset já za ním :)
↑ gadgetka:
Krásné :)
↑ janca361:
Mám zadokumentováno, že sníh bude a také bude, počkám si :-).
↑ Andrejka3:
pozoruhodný jev :-) - také používáte výraz "snadno nahlédneme" (no co tím, prosím, myslíte, když používáte? Děkuji.)
↑ jelena:
Pozoruhodný jev je takový, který je hodný a pozorný. Spíš by se hodilo: je vhodnovšimný, tj. že stojí za to si ho všimnout, protože je něčím zajímavý.
Spojení snadno nahlédneme používám v případě: je to snadné a nechce se mi to vypisovat nebo není to až tak snadné, ale nechce se mi to vypisovat. (Takže zhruba, po použití distributivity a komplementu, nechce se mi to vypisovat).
S tím jazykem to bylo dříve těžké. Slova jako zřejmý a vesměs a známý (vztah) dostala najednou jiný význam. Dodneška mě irituje: pozorný čtenář si jistě všimnul, že... :)
↑ Andrejka3:
pozoruhodný určitě má jiný způsob tvorby a proto i jiné odůvodnění významu (hodný, tedy zasluhující, povšimnutí) :-). Vhodnovšimný nemá správné uspořádání podle mne - tak?
S tím jazykem to bylo dříve těžké.
:-) těžké je to pořád.
↑ kolega Moderátor Ondra:
děkuji :-) a co takhle vlastnoručně vyvěsit na Nástěnku oznámení "Napsal jsem vám sváteční pozdrav" (nebo něco jinak jazykově příhodného)?
Dobry den,
Mam takovy problem, resp pritelkyne. Dostali v praci nejaky matematicky ukol, (ikdyz s jeji praci ucetni to nejak extra nesouvisi) a nedokazeme s tim hnout. Ja jsem na matematiku slaby, tak snad nekdo pomuze.
email znel :
Predmet: Pohybliva polovina mzdy
Zdravím!
Přeci jenom jsme zvědav, jestli by jste si neporadila s deklarací
nelineární funkce definované takto:
obrat(t) 100 1000 5000
koef 0,3 1 1,2
Díky.P.
jen dovysvetleni. Kazdy zamestnanec ma pevno+pohyblivou slozku pro mzdu. Ta pohybliva je u kazdeho zamestnance jina a odvijela by se podle toho kolik vyfakturovalo v dany mesic ...obrat je jako v tisicich a odle obratu je koeficient viz vyse. Potrebujeme nejaky vzorec + nacrtek grafu ?
pokud by se tim nekdo zabyval byli bychom radi.
Dekuji.
↑ WolFeR:
Zdravím,
1) Pohyblivá polovina mzdy - to asi nebude,
2) má se představit, že celková mzda bude jako ="pevná složka" + ("koeficient od obratu" zapracovaný do pohyblivé složky) a to tak, že pokud je na 100, tak se mu příjem zmenšuje, dostane jen 3/10 "čehosi". Pokud splní 1000, tak dostane celou složku, pokud je dobrý a má obrat 5000, tak se mu navýší koeficientem 1,2.
Ale informací je málo - co se tak upravuje? Jaký bude koeficient, když má obrat 900 nebo naopak 4900? Atd.
Pokud si informace poupřesňujete, tak si založte nové téma v Praxi, jestli to někoho osloví (v tomto tématu asi těžko - např. mně to jen připomene, že nefunguje odkaz). Tak tady je. Děkuji.
↑ byk7:
a také "spí bílá zahrada" :-) Hodná dcera (vedena moji laskavou rukou) vyrobila vločky a vločky (technika quilling) - pokud si vymyslíte pěkně matematicky popsanou křivku, tak se pokusíme zrealizovat (pokud nezapomeneme).
---------------------
Pro kolegu Moderátora Brzls - nástin úvodního tématu sekce zajímavé Fyziky je zde - účel (jako v dalších sekcích, aby bylo jasné o čem je sekce + případně odkazy na užitečné zdroje, aby se nemuselo hledat). Jak považujete za potřebné. Využit funkci "Zvýraznit". Také by bylo dobré v diskusi na FO upozornit na sekci a na to, k čemu slouží (viz upoutávka na FYKOS). Nehoří, samozřejmě.
Zdravím a přeji pohodový prázdninový čas :-)