Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
nerozumím tvorbě rovnic (reakcí; co s čim reaguje a co vzniká). Proto bych se chtěl obrátit na vás a poprosit vás, zda byste mi ze zadání nepomohli vytvořit rovnici. Děkuji, moc. :)
Zadání:
↑ JosefR:
Ahoj,
a/ mas zjistit horlavost ethanolu, tedy v reakci musi jako reaktant vystupovat ethanol
b/ kdyz se rekne horeni, tak se tu tim mysli reakce s kyslikem
c/ v zadani ti rikaji, ze ma jako jeden z produktu vzniknout voda (hori to, takze je tam vyssi teplota, proto para)
d/ zbyva ti uz jen jeden produkt, s touhle informaci bys uz mel dat co to je dohromady sam.
Dej vedet, jak jsi dal reakci dohromady, v kazdem pripade napis, jak jsi ji sestavil. Minimalne tri molekuly (z a/, b/, c/) uz vis, kam patri, tak to sem soupni a tu ctvrtou uz bys mel dat dohromady.
↑ JosefR:
Neni potreba toho moc umet z chemie, tak jen pro jistotu uvedu veci, co by meli byt evidentni. Na leve strane rovnice by meli byt pouze reaktanty a na prave pouze produkty. V a/ jsem psal, ze ethanol hori jako reaktant, u tebe je ethanol jak o produkt (proc?).
Jen doplnim, ze horenim ti tu vznika oxid uhlicity a voda (to jsou jedine produkty, ktere v tve reakci dostanes).
↑ O.o:
Netušim... :(. Já tu chemii opravdu neumim. Musim to ale udělat, abych nedostal za 5. Já totiž chci v budoucnu studovat obor, který nemá nic společnýho s chemií. Gymnázium je nicméně gymnázium. Takže ethanol nyní bude na pravo. Stále ale nevim, co mám kam dát.
↑ JosefR:
Uz poctvrte si ctu svoje prispevky, jestli jsem nekde neudelal chybu, ale ne, jeste jednou se zeptam proc dava stale ethanol vpravo?
No jinak kdyz si prectes muj prvni prispevek a predposledni (#4), tak uz jsem ti napsal co vse v tvoji reakci vystupuje, ty to mas jen napsat na papir nebo lepe sem an forum ve spravnem poradi (i to jsem ti napsal uz v prvnim prispevku), tak kde je problem? Jeste jednou sem napis svoji rovnici, kterou ted davas dohromady s tim, co jsem ti napsal (znalost chemie jsem ti tu dal ja, ty uz to jen mas opsat, tak se snaz a ukaz jak jsi to dal dohromady ;-)).