Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj neviem si rady s takymto prikladom 
Vyzera lahko, ale zatial som sa dostal len po ciastocny vysledok:
a teraz neviem ako na ten integral za znamienkom minus... Vopred dakujem za pomoc
↑ misaH:
Pridal som +1-1 (dufam ze dobre)
ale teraz to nemozem vykratit ze?
Ospravedlnujem sa ale nejak mi to nemysli :(
EDIT: kks take lahke az teraz mi to doplo ... rozdelim to na dva zlomky a je to.... -.-
Dakuje za pomoc :)

No, ono je to "pridej +1-1 a pak rozdel zlomek na soucet dvou zlomku, aby se jeden z novych scitancu zkratil". Vtip je v tom, ze pridana +1 udela v citateli to same co ve jmenovateli, pak to jde zkratit, ale protoze jsem si pujcil 1, tak ji honem zase musim vratit, a tak vedlejsim produktem je jeste jeden zlomek, kteremu sice puvodni jmenovatel zustane, zato citatel ma jednodussi a da se rovnou integrovat, protoze je to pak jde o tabulkovy integral.
Jo a "vyraz za integralem" ovsem zaroven pred "d neco" se jmenuje integrand :-).

Mne se libi, jak casto neco pisu, povesim to na forum, ale skoro v tu samou chvili uz sem to same nekdo povesi taky :-).
Stránky: 1