To neni dobre. Asi byl pripocitan opacny vektor. Bacha. Vektor z dvou bodu spocitam odectenim prvniho bodu od druheho, ne druheho od prvniho :-).
↑ vlak9:Postup je uvedeny v prispevkoch od ↑ vlado_bb: a ↑ Sergejevicz:.

Jo pozor. Já jsem se totiž předtím překoukl a nevšiml si, že kolega vlado_bb radil přočíst vektor OPAČNÝ k
, tedy vektor
. Ono to totiž jde vyřešit dvěma způsoby - bod
můžu hledat přičtením vektoru
k
, ale i odečtením vektoru
od
, což je to samé jako přičtením vektoru opačného k
od
, tj. přičtením vektoru
k
. Rovnoběžníky mohou vzniknout dva. Ale vektory mezi zadanými body musejí být lineárně nezávislé, aby rovnoběžníky nebyly degenerované na úsečky. Ostatně i pro náhled, proč přičítat nebo odčítat
, nakresli si obrázek s třemi body neležícími v jedné přímce (to je vlastně lin. nezávislost vektorů mezi nimi) a zkus si tam přikreslit
resp.
k bodu
, konec vektoru bude ležet v konstruovaném bodě
.
A postup? Košatě jsem se o něm rozepsal a návrhy už tady byly, takže v čem je problém? Je problém udělat vektor
a přičíst ho bodu
? Pokud ano, pak by to jistě chtělo doplnit si tyto dílčí dovednosti a můžeme to někdo ukázat, pokud ne, pak se očekává snaha řešitele taky se na řešení podílet.
A ano, bod
je součet bodu
a vektoru opačného k vektoru 
A úhel úhlopříček? To spočítáš jako úhel vektorů, které leží na úhlopříčkách. Tyto vektory jsou
a
. Je známý vzorec pro vztah cosinu úhlu sevřeného vektory a jejich skalárního součinu, odtud ten úhel můžeš spočítat. Pozor: z právě zmíněného vzorce ti může úhel vyjít něco mezi 0 a 180 stupni. Vyjde-li to do 90, je to ta odchylka, ale vyjde-li to více než 90, je odchylka 180 mínus to, co vyšlo, protože dvě různoběžné přímky svírají dva úhly, tak se bere ten menší z nich. Pokud jsou stejné, jde o ten případ 90 stupňů, tak tam není mezi čím se rozhodovat. Navíc 90 supňů poznáme ze skalárního součinu hned, že.