Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ geovektor:
Dala som do Google nadpis tvojej témy a vyskočilo mi pdf s výkladom.
↑ geovektor:Vsimni si na akych mnozinach su definovane aditivne a medialne funkcie. Z tohoto hladiska je otazka na aditivnost funkcie
bezpredmetna. Iba ak by si mal na mysli aditivnost ako sa rozumie napriklad pri linearnych zobrazeniach, potom samozrejme
aditivna nie je, lebo napriklad
.
Napis sem radsej definiciu aditivity, ktoru si nasiel, aby sme nehovorili o roznych veciach.
Aditivní funkce , taková funkce f, pro niž platí f(a + b) = f(a) + f(b) pro každé dva prvky a, b z definičního oboru funkce f.
Nieco taketo som nasiel pre aditivnu funkciu. Pre pojem medialna funkcia som nenasiel vobec nic. Co to je medialna funkcia?
↑ geovektor:Takze z tohoto hladiska
aditivna nie je. A pokial ide o pojem medialnej funkcie, v prvom prispevku pises ty sam, ze si na ten pojem narazil, tak povedz kde a co tam bolo napisane.
↑ geovektor:Jedine, co som nasiel je toto http://hore.dnom.fmph.uniba.sk/personal … /ma2_3.pdf
strana 49. Tam to aj mas vysvetlene.
ak ide o funkcie INTERVALU tak štandardná definícia adítívnosti je
a mediálnosti vzhľadom na funkciu g
aj podľa odkazu od vlado_bb je to tak
vždy treba čítať definíciu tam kde sa to spomína každý to môže definovať inak a potom tu budú nedozrozumenia
Stránky: 1