Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ maver:Ide o definicny obor primitivnej funkcie. Tu je ale ina zaludnost. To, co je v poslednom riadku, nie je primitivna funkcia k funkcii pod integralom. Prinajmenej treba komentar, na ktory by som sa ta na mieste skusajuceho urcite opytal. Vsimni si, na akom type mnozin sa hovori o primitivnej funkcii.
↑ Freedy:
Takže podle Freedyho jde o zkoumání podmínky zadání.
Je to tak dobře?
Pozn. Nejde mi o určení podmínky pro x (jde o vyřešený příklad). Jde mi o to, na jakém výrazu mám zkoumat podmínku.
Takže prosím odpověď v tomto formátu:
Podmínku pro x zkoumám na
a) pouze počátečním výrazu (zadání)
b) pouze na výsledku
c) podmínka pro x se určuje jak podle výsledku tak i na zadání
Děkuji.
PS: podmínka primitivní funkce je její spojitost, ne?
↑ maver:Primitivna funkcia k na intervale je taka funkcia , ze pre kazde je . Tym je vec vyriesena, staci teraz iba uvazovat, ci moze existavat tam, kde nie je definovana a ci ma primitivnu aj inde ako na definicnom obore . Zaroven je tym vyriesena aj podstatna vec, ktoru som spominal vyssie.
Prepac, ze nedodrziavam predpisany format odpovede.
↑ vlado_bb:
nestuduji teoretickou matematiku, ale informatiku, proto požaduji pouze formátovanou odpověď.
Ale něco mi říká, že c) je správně. Takže průnik.
↑ vlado_bb:
Tento příklad je plně okopírován z vyřešených učebních textů z FIT.CVUT.CZ
Nechci být papežtější, než papež, chápete, že ...
↑ vlado_bb:
já právě ne, ale rozumím obecnému zadání = podmínka pro zadání i výsledek .. a z toho odvodím výslednou podmínku.
Stránky: 1