Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
některé formule se mi nezobrazují správně, např. vidím toto (ty x jsou moje) "\[\foXrall \epsXilon > 0: RX(a, \epsilXon) \caXp M \ne \emXptyset\]" . Zkoušel jsem Chrome,Firefox i IE a všude je to stejné, najít podobný topic se mi nepodařilo. Tušite, kde je chyba? Díky moc
Zdravím,
zadával jsi to přes Editor napravo od okna zprávy - vypadá to, že máme nějakou potíž s místním užitím Mathjax. Jak to vidí kolegové?
Pokud napíšeš jen do "dolaru" (např. tlačítkem pod oknem zprávy, nebo jinak), potom je v pořádku? Zkus, prosím, nějaký nenáročný zápis tak, např. ? Děkuji.
děkuji za upřesnění. Před chvilkou se mi dostalo vysvětlení k Mathjax, že server je pod DNS útokem - viz upozornění na str. MAW (stejný problém bude všude, kde je využíván Mathjax, tedy i na stránkách Matematika.cz nebo i zde).
Doufejme, že se brzy vyřeší, je to problém mimo dosah autora tohoto webu a fóra.
↑ kohoutek:
doufali jsme dostatečně, zda se, že je všechno v pořádku (zaklepeme). Co jsem se trošku dívala googlem, to nebylo poprvé. Označím za vyřešené.
Zdravím,
mně to asi opět neběží správně - mám FF, historie je promazána - viz http://forum.matweb.cz/viewtopic.ph … 32#p374732 nebo http://math.stackexchange.com/questions … nsity-of-r
Co u vás? Děkuji.
↑ Jj:
Zdravím Vás a děkuji,
mně to dělá nepořádek, když mám příspěvek a obnovím ho F5. Dle pokynu Administrátora jsem mu poslala náhledy na hlášení, co se objeví (i u syna v Chrome), je to něco podobného, jako diskuse tady https://groups.google.com/forum/#!topic … ToFqezr4Us
Ale pokud je to nějaký lokální problém, tak nic podstatného, podívám se zítra, co doporučuji k řešení (nebo se to vyřeší samo).
Podle té hlášky, kterou mi posílala ↑ jelena: to vypadalo na to, že se prostě občas nepovedl překlad DNS. To není úplně něco, co bych mohl ovlivnit, leda by kluci z MathJax distribuovali kódy na jiné funkčnější doméně. Tak jako tak je to celkem blbé, možná by se to chtělo podívat, jestli zase doba nepokročila a není na světě nějaké funkčnější řešení.
Nebo můžu zkusit ty zdrojáky hostovat u sebe, ale to přijdeme o automatické updaty.
↑ Lukee:
Zdravím,
pokud je poslední poznámka k pozdějším hláškám, tak to již bylo později, po pominutí potíží s dostupnosti MathJax (a nejspíš shodou nějakých potíží u nás s pomalejší funkci překladu). Toto téma je časově shodné s výpadkem Mathjaxu na MAW (kde je pořád snad náhradní řešení). Ten výpadek je okomentován zde
Nebo můžu zkusit ty zdrojáky hostovat u sebe, ale to přijdeme o automatické updaty.
to je asi zbytečná práce a starost navíc - ne?
No vyhnuli bychom se podobným výpadkům. Prostě MathJax na matematika.cz by fungoval právě tehdy, když by běžela matematika.cz.
Ale asi to nebudu dělat :-) Leda by těch problémů bylo víc.
Ale asi to nebudu dělat :-)
to je rozumné :-) A navíc se čeká na "přidělovač označovačů" a na opravu "Články jsou rozdělené do kategorií, které naleznete v levém menu" (c) Odkaz + hlášení o chybě.
Stránky: 1