Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý večer všem :)
Moc moc prosím o radu s druhou částí tohoto příkladu.
Radarový vysílač vysílá energii do kužele, jehož prostorový úhel je
steradiánů. Ve vzdálenosti
m od vysilače má elektrické pole amplitudu 10 V m"-1'. Určete amplitudu magnetického pole a výkon vysílače.
Amplitudu magnetického pole jsem určila ze vztahu
a vyšla mi tak, jak měla - tedy
T.
U výkonu vysílače jsem vyšla z toho, že je to vyzařovaný výkon, který se nazývá zářivý tok a je definován jako
.
Poté jsem vzala
. Z těchto 2 vztahu dohromady mi vyšlo, že
, ale má to být
.
Myslím si, že chyba je v tom, že ty I v obou vztazích nejsou ta samá veličina - bohužel mám tuto látku ale jako samostudium, protože to nestíháme, takže to vařím jen z toho, co se kde dočtu a bohužel jsem nikde nepřišla na to, jak vyjádrřit tu zářivost jinak - z toho co mám. Také mě mate, že výsledeksice nevyšel na desetinná místa, ale číselně by odpovídal.
Děkuji mnohokrát za objasnění příkladu popř zářivosti.
Přeji hezký zbytek večera.
↑ Kelly:
Dobrý den.
Já jsem v tomto oboru naprostý laik - jen bych (po přepočítání výsledku) řekl, že jste ve vzorečku
za omega dosadila úhel
.
Myslím, že neměl být dosazen prostorový úhel, ale celková plocha, kterou ve vzdálenosti 1000 m zářivý tok prochází, tj. plocha
.
Pak to zřejmě vychází.