Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Mezi městy P a S jezdí autobus. Kdyby svou průměrnou rychlost zvýšil o 5km/hod, zkrátila by se jeho jízdní doba o 20minut. Kdyby snížil svou rychlost o 4km/hod, jel by o 20minut déle. Jaká je průměrná rychlost autobusu a jaká je vzdálenost nezi městy P a S?
já jsem vymyslel toto:
s=(v+5)(t-1/3)
s=(v-4)(t+1/3)
..jenže tady mám 3 neznámý a to jsme se ještě neučili:((
Poradíte co s tím? :)
Díky
↑ mp3jj:
Ze zadání ti vyjde ještě jedna rovnice, s=v.t taže máš 3 neznámé a 3 rovnice a to už určitě zvládneš.
no my jsme se počítání se třema rovnicema a třemi neznámými ještě neučili, tak mi ještě napověz, jak se to dělá....i když mi připadá divný že by bylo v učebnici něco, co jsme se ještě neučili .. ://
↑ mp3jj:
No jednoducho do tych rovnic dosad vsade "v.t" namiesto "s" a uz mas dve rovnice s dvomi neznamymi :)
Ještě s touto úlohou si nevím rady....
Na osazení okrasného zákonu květinami potřebuje jeden zahradník 12h, druhý jen 8h. Druhý zahradník začal pracovat o 2h později než první. Za jak dlouho záhon osadili?

První pracoval dvě hodiny. Takže udělal 2/12 za tu dobu. To je 1/6. Pak pracovali dohromady - tj. 1/12 + 1/8 za hodinu. Za jak dlouho tedy dosadili těch 5/6?
Stránky: 1