Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, potřebuji poradit s tímto:
množina všech řešení rovnice
rovnice kružnice se středem X a poloměrem Y
vyjádření Y z rovnice
Máme X lahví vody o objemu 1,5 litru. Kolik lahví by bylo, kdyby ty lahve měěly objem 2 litry?
Množina všech řešení nerovnice
OBOR HODNOT FUNKCE.
Z trojúhelníku znám dva úhly a jednu délku strany. Jak dopočítám další délku strany?
http://math.feld.cvut.cz/0educ/prijimac … ani01.html něco z toho je odtud
Teď na středmní bereme podobnej matroš, a já si to jen potřebuju nějak nalejt do hlavy. Všichni říkají, že si v tom mám najít systém a podobně, Já tomu vůbec nerozumím.
Děkuji za jakékoliv rady, jsem už zoufalá a nevím, jak tu školu dodělat. :)

Ahoj ↑ olympie2015:
Bylo by dobré, když by sis na každý "problém"(příklad) založila vlastní téma, zadala tam daný příklad a napsala kde je problém. Takto je to dost obecné a navíc porušuješ pravidla fóra. Zkus to jak doporučuji a určitě dostaneš pomoc :)
Ahoj, :)
já nechci narušovat chod fóra, ale přijde mi zbytečné to tu zasvinit X různými příspěvky.
Navíc, některé z těch příkladů neumím přepsat do prostředí tohoto fóra.
Nejde to vyřídit odkazem? http://www.vutbr.cz/uredni-deska/statis … ;fid=20042 2A BC.
Teď bereme na gymplu to podobný, a dohodli jsme se s kámoškama, že budeme používat do zadání 2A BC jako vzor. Děkuju za pomoc :)
Zdravím,
↑ olympie2015: chod fóra nenarušíš, naopak - pravidla fóra určuji dávat do jednoho tématu jednu úlohu, aby bylo přehledně. Pokud jen potřebuješ materiály a vzory řešení - viz téma. Pokud konkrétně - tak ve Tvém vložení v ↑ příspěvku 1: je také řešení, v samostatném tématu můžeš upřesnit konkrétní číslo zadání s řešením a čemu jsi nerozuměla (nebo jiný problém).
Pokud nejde přepsat, můžeš z monitoru vzít obrázek zadání a ten vložit obrázkem (ale lepší se nauč používat TeX, editor je napravo od okna zprávy).
Na gymnáziu jsou kvalitní učebnice a sbírky, zkoušela jsi spíš používat vaše učebnice - postupně? Kterou používáte? Děkuji a pokračuj, prosím, dle pravidel.
KN 79 Močalov, L. P. Hlavolamy
1987 4
KN 79 Bizám, Gyoergy Hra a logika v 85 príkladoch
1979 1
KN 51 Péter, Rózsa, 1905-1977 Hra s nekonečnem
1973 3
KN 51 Gatial, Ján Hry takmer matematické
1982 1
KN 51 Stewart, Ian, 1945- Kabinet matematických kuriozit profesora Stewarta
2013 1
KN 51 Vejmola, Stanislav Konec záhady hlavolamů
1989 3
KN ŘET M 51 Vejmola, Stanislav Konec záhady hlavolamů
1986 1
KN 51 Kordemskij, Boris Anastasjevič Matematické prostocviky
1966 1
KN 51 Dobrovolný, Bohumil, 1906-1990 Matematické rekreace
1969 1
KN 51 Novoveský, Štefan Sedmsetsedmdesátsedm matematických zábav a her
1971 1
KN 79 Omasta, Vojtěch Sto a jedna karetních her
1993 2
KN 51 Stewart, Ian, 1945- Truhlice matematických pokladů profesora Stewarta
2013 1
KN ŘET 51 Novoveský, Štefan Zábavná matematika
1983 1
KN 51
Zajímavá matematika
1983 3
Ahoj, co byste mi doporučili z těchto knih???
Zdravím,
↑ olympie2015: Ty ale neupřesňuješ, k čemu potřebuješ knihy (většinu ale, pravda, ze seznamu jsem osobně neviděla, tak spíš doporučení od kolegů po Tvém upřesnění). Děkuji.
Potřebuji je pro ulehčení pochopení matematiky gymnázia (na jeho konci - sem ve třeťáku, a chci si to celé nějak shrnout, než bude konec, a já budu mít plnou hlavu matury za rok - chci do toho jít nějak předpřipravena, a ten skororok věnovat na přípravu právě matiky, kde se dost motám. A už teď začínám shánět nějaké materiály).
↑ olympie2015: děkuji.
pokud ale potřebuješ matematiku na maturitu v takovém rozsahu jak je zatím tady, tak spíš potřebuješ si zopakovat nebo doplnit běžnou školní látku (na gymnáziu byste měli probírat v "normálním rozsahu"), vzpomeň si, kterou učebnici a sbírku jste měli (Janeček, Petáková + pravděpodobně z nakladatelství Prometeus jednotlivé díly). Pokud máš nějaké mezery z dřívější látky, ze závěru ZŠ, tak si sežeň Bělouna. Základní maturita je spíš v rozsahu materiálu ZŠ + něco málo doplnili ze SŠ. Co jsem četla novou (budoucí) paní ministryni, tak bych nějaké změny nečekala - směrem k složitějšímu.
Spíš se poraď s učitelem u vás, co potřebuješ. Když se připravuješ na přijímačky, tak se podívej na str. zvolené školy.
:-) pokud Tobě někdo namluvil, že matematika je o logice, tak určitě ne. Je o šprtání (teorie, smysluplně) a o cvičení - a to hodně. Tvůj výběr knih je spíš doplňující, pro volný čas a pro zábavu, pro soutěže apod. ale rozhodně nemůže odstranit mezery v základech, pokud jsou.
A už teď začínám shánět nějaké materiály).
z čeho se u vás ve škole cvičí a studuje se teorie? Děkuji.