Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
snažím se vypočítat příklad :
Výsledek má být: , ale není, kde mám chybu? Problém nastává někde u druhého kroku dělení...?
Děkuji za pomoc.
Postup:
↑ Al1:
Děkuji za odpověď, zadání jsem kontroloval, je dobře.
Lze tento příklad vložit na wolfram? Nepřišel jsem na to, jak donutit wolfram to vypočítat :-)
Přikládám příklad od vyučujícího (řešme jen podíl polynomů, zbytek ne)...
ZDE:
Další podíl polynomů co mi nevychází
ZDE (třeba ten ):
Definice dělení je zde, je to jiné dělení než na co jsem zvyklej? Protože i v té definici dělí nějak "divně" ?
↑ Al1:
Děkuji za odpovědi a postupy výpočtů příkladů, ale stále nerozumím tomu, proč vyučující (obrázky jsou přednášky) má jiné výsledky..
Nejde o nějaký zvláštní druh počítání?
Zdravím,
pokud bude zadání:
pak vyjde požadovaný výsledek:
↑ mák:
Ahoj a děkuji za odpověď,
ale jak se k takovému výsledku dostat?
Bádal jsem nad tím dlouho a "slovně": pokud jsou "v ocásku stejná čísla" tak je "škrtnu" a zbytek jen opíši?
Ahoj,
rovněž můžeš zkusit tento postup
Tedy:
Koeficienty u jsou rovny 0 u ostatních platí:
1 = a
0 = -a+b
0 = -b+c
0 = a-c
0 = -a+b
0 = -b+c
-1 = -c
Hned je vidět, že a = 1 a c = 1. Zbývá vyjádřit b... 0 = -1 + b >> b = 1
A tedy:
↑ Brano:
Děkuji za odpověď, pokud tedy tvou odpověď chápu tak při počítání takových příkladů klasicky vydělím polynomy a jelikož je tam pouze tedy tak mě nějaká znaménka nezajímají....
Protože z tich polynomů tvořím řetězce...
je stejné s
A kdyby bylo například:
je stejné s
Chápu to tak správně?
Děkuji
Zdravím,
A teď vykrátit.
↑ PanTau:
neviem co presne myslis tym "tak me nejaka znamenka nezajimaji"
ale lebo ich rozdiel (2) je delitelny 2 (napr. mod 3 to neplati) a v polynome mozes (a mal by si) upravit kazdy koeficient tak aby bol iba 0 alebo 1 cize polynom ma koeficienty co je to iste (mod 2) ako co zodpoveda polynomu