Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
mám tento problém. Řeším rezidua holomorfních funkcí. Pokud jsem zatím řešil správně, tak musím zjistit singularity daných funkcí a poté řešit Residuum.
Pokud je násobnost singularity 1, je na to vzorec 
Pokud 2 a více (krom nekonečna) tak
.
Problém mi nastává, pokud je z = 0. Poté, pokud chápu dobře, je třeba rozvinou funkci do Laurentovy řady a poté odečíst reziduum. Nevím, jak funkci do řady převést. Zde mám třeba příklad 
z = 0; z=-1; z=1.
Pro -1 a 1 použiji první vzorec... a výsledek je u obou
(pokud se nepletu). Ale u té z = 0, nevím.
Za každou radu děkuji :).
Zdravím,
bych vnímala pól jako v každém jiném bodě, měl by být nějaký důvod ho vnímat jinak (viz teorie a příklady v kapitole 5.2)? Děkuji.
díky za reakci,
ano poté jsem si to už ovědomil. Nic méně, mám problém převést zadanou holomorfní funkci na nějakem okruží na Lorantovu řadu. Např příklady
a 
...
Potřeboval bych nějaký "návod" jak se to dělá. Podle definice jsem si nevyvodil žádný "mechanický" postup, jak na to.
Za případné rady, děkuji :)
↑ simstriks:
určitě neznám nic speciálního, než to, co nalezneš u vás, případně na jiných VŠ (nebo v dalších zdrojích). Pokud pomůže, 2. úlohu konzultovali kolegové v tématu (případně pohledej i další, témat nebude moc), případně zkus i 1. úlohu rozpracovat podle definice do nového tématu, děkuji.

Laurent, ne Laureant :-).
Stránky: 1