Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu.
Potřebuji vytvořit cca 200 proměnných a těmto proměnným poté přiřadit hodnoty. Hodnoty mohu importovat ve formě pole. Daly by se potom proměnným přiřadit hodnoty ve stylu Kij=Nij, kde K je proměnná a N je pole s hodnotami?
Primo maple nevim, ale da se to obecne udelat tak, ze se sestavi retezec (tim tam dostanu to jmeno promenne jake potrebuji) a ten reteze se necha vyhodnotit jako prikaz toho konkretniho programu. Maple poslednich verzi neznam, ale mohl by na to byt prikaz parse, viz http://www.maplesoft.com/support/help/m … path=parse .
Dalsi moznost je pripravit si prikazy nejakym vhodnym nastrojem do externiho souboru s radky typu
K11:=N[1][1]
K12:=N[1][2]
(nebo jak se to zapisuje v Maplu) a ten externi soubor potom nacist Maplem jako davkovy soubor.
Díky za odpověď, tou první metodou by to bylo ideální, ale bohužel nevím, jak ji použít, jsem obecně v jakékoliv programové syntaxi pozadu. Asi to nakonec udělám druhou metodou, příkazy si nachystám pomocí Excelu a exportu do textového formátu. S tím nemám problém, mohl bys mi ale poradit jak na import toho dávkového souboru?
V tom txt souboru mám:
K1=N(1,1)
K2=N(2,1)
...
L1=N(1,2)
L2=N(2,2)
...
Dohromady je v tabulce 44 řádků a 14 sloupců, takže na ruční zpracování je to už moc hodnot.
Pokud nebudeš vědět nevadí, chápu, že s Maplem nepracuješ a i tak díky za pomoc.
zda se, ze by mel byt pouzitelny prikaz read, ale Maple jsem mel naposled pusteny mozna tak pred patnacti lety a od te doby se strasne zmenil, tak nemam jak vyzkouset.
Stránky: 1