❗1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,Je výška jehlanu a boční stěny správně vypočítána?Jak vypočítám úhel ?
↑ Roidoc:Zdravím,úhlopříčka podstavy je spočítána správně. Pak máš dva různé výpočty pro nějaké b, které není v obrázku vyznačeno. Co jsi počítal?
↑ Al1:Výsledky podtrhávám jednou čarou, konečný výsledek dvěma čarami (ale nemám to dopočítané, takže to tam není).Konečný výsledky (ještě nepodtrhnuté) se nacházejí pod jehlanem, tedy a .
↑ Roidoc:Jenže ono se špatně kontroluje, co počítáš. Tvé výsledky jsou chybné.Z trojúhelníku PCV: PC je polovina úhlopříčky Z trojúhelníku PRV: PR je polovina AB
↑ Al1:Pak se omlouvám, soustřeďte se prosím jenom na výsledky, tedy a .Výpočty pro :Výpočty pro :
↑ Roidoc:Nemôžeš jedným písmenom (b)označovať rôzne veci, ktoré na obrázku ani nie sú. Nikto nie je povinný lúštiť tie tvoje nekorektné zápisy.V pravouhlými trojuholníku nemáš dasádzať 7, ale polovicu zo 7.
↑ Akojeto:Děkuji, toho jsem si nevšiml.↑ Al1:Budu používat Vaše písmena pro označení.Již vidím moje chyby, je tedy chyba i zde?VÝPOČTY , tedy :VÝPOČTY , tedy :
↑ Roidoc:A ty čo myslíš?
↑ Roidoc: ano
↑ Al1:Děkuji a ?
↑ Roidoc:A co je s ? Je to polovina úhlopříčky, která má přesnou velikost , polovina je tedy
↑ Al1:Ach, už jsem se v tom docela zamotal.Už to vidím, Vy jste mi tam výsledek napsal, ale já myslel, že je to furt ten jeden příklad.Děkuji Vám i panu/paní Akojeto.