Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
Mohl by prosím někdo pomoci se zadáním na obrázku, jedná se o několik příkladů na témata v názvu. Kdyby byl někdo tak hodný a bral v potaz, že jsem 8 let ze SŠ a začal nyní dálkově studovat... je to pro mě v podstatě novinka a spoustu věcí jsem zapomněl, takže detailní postup je pro mě opravdu důležitý.
Velice děkuji
Honza
Zdravím,
že jsem 8 let ze SŠ
dokonce si to vybavuji :-) Pokud rozumím scanu, tak spíš hledáš konzultaci k tématům úloh, potom bych přesunula téma do Ostatního. Vzorových detailních příkladů a teorie dle uvedených témat je dost v této sbírce (popř. i další sbírky lze doporučit), kontrolu můžeš provádět pomocí online nástrojů úvodního tématu VŠ. Něco takového jsi potřeboval? Děkuji.
↑ jelena:
Ani nevíš, jak jsem doufal, že odpovíš zrovna ty. Mám odevzdat daný počet příkladů na dané téma a měl by tam být podrobný postup. :-)
↑ Bazztard:
:-) také že ročník 2008/2009 byl na fóru jeden z nejzdařilejších. Daný počet úloh na dané téma tedy máte zadaných, nebo je nutné ještě z některé sbírky vybrat? Pokud již své úlohy máš zpracovány (podle materiálů, co jsou v odkazu např.), nebo část, tak můžeš vystavit po jedné úloze ke kontrole na fóru nebo mi pošli ke kontrole mailem (z tisku se to bude kontrolovat snadněji).
Podrobný postup - neuděláš chybu, když žádný krok výpočtu nevynecháš, popř. doplníš slovním komentářem a odkazem na použité věty a pravidla, nejlépe z vašich nebo vám doporučených materiálů + přehledná úprava. Mělo by to určitě stačit. Přeji úspěšné studium.
↑ jelena:
Jejich konkrétní zadání nemám... Potřeboval bych tedy aspoň 1 od každého jako vzor i s řešením, abych potom mohl zkusit další sám.
↑ Bazztard:
rozklikní témata, zadání a řešení ve sbírce, potom videa VŠB, pokud bude nedostačující, upřesní, prosím, který typ úlohy je třeba doplnit (ideální - do profilu můžeš doplnit VŠ, co studuješ, bude se lépe orientovat v materiálech). Ale v odkazech bys měl najít všechno, co potřebuješ.
↑ Bazztard:
zdravím a děkuji za upřesnění (i za aktualizaci profilu) - z této fakulty (když ještě byla pod VUT Brno) mám nostrifikaci diplomu, tedy budeme skoro spolužáci. Přímo u vás ve veřejném dostupu toho moc není - viz řešené příklady a odkazy (spíše staršího data). Sylaby (vč. doporučených sbírek) asi máte v interním systému po přihlášení. Určitě vhodným doplňkem nebo i zdrojem výběru budou materiály dalších technik, především VUT - mathonline viz základní kurz a matematické inženýrství (Mat. analýzu I). Z klasiky - Eliáš, Horvath, Kajan a sbírka řešených úloh od Hlaváčka nebo také Stewart.
↑ jelena:
Ahoj, potřeboval bych prosím pomoc s řešením jednoho příkladu. Jeden mám (a) opsaný i s řešením, ale druhý (b) jsem chtěl zkusit sám a nevím jak na to.
a
b
↑ Bazztard:
Zdravím,
to nepostačí, pokud budeš jen opisovat postup (tipuji, že je z videa VŠB - paní R. to povídá hodně podrobně, ale pokud se zasekneš na výpočtu derivace, tak je třeba přejít k procvičení derivace). S tím, bohužel, při dálkovém studiu počítat musíš, že alespoň trochu teorie a nácviku nad rámec zvolených úloh k tématům budeš potřebovat.
Základní teorie je shrnuta ve sbírce, (už jsme v odkazu měli), vždy na úvod kapitoly je teorie.
Teď jsi se zastavil na výpočtu derivace funkce - v čem byl problém? Samotný výsledek derivace můžeš zkontrolovat (i s postupem) v MAW, pokud bude všechno v pořádku, můžeš počítat číselnou hodnotu derivace v bodě T.
Když budeš mít chybu v derivování a nepůjde najít příčinu chyby, tak se ozvi, prosím, s postupem a výsledkem derivování.
Stránky: 1